Drømmer om sin tredje vinnermedalje

Steven Gerrard har vunnet FA Cupen ved to tidligere anledninger. Han mimrer tilbake til de tidligere finaleseirene og håper på en tredje.

Da Liverpool slo West Ham i FA Cup-finalen i 2006 ble den senere kjent som "the Gerrard final" på grunn av kapteinens scoringer, hvor det siste reddet laget helt på tampen. Kampen gikk til ekstraomganger og straffesparkskonkurranse, hvor de røde vant 3-1.

- Jeg har vært heldig nok til å score mange mål i løpet av min karriere, og det målet setter jeg helt der oppe. Det viktigste var det i Champions League-finalen i 2005, men utligningen i FA Cup-finalen er ikke langt bak, sier Gerrard i et eksklusivt intervju med Liverpool Echo.

- Under normale omstendigheter ville jeg ikke en gang vurdert å skyte på direkten, men det var så varmt, jeg følte meg tom for energi og tiden rant ut. Jeg bestemte meg for å gamble, og det lønnet seg. Jeg har ikke sett det på lenge, men jeg er sikker på at det vil bli vist på TV i oppbygningen mot finalen.

Da Liverpool med Gerrard på laget vant FA Cupen fem år tidligere var det også dramatisk. Arsenal dominerte, men Michael Owen sine sene scoringer gjorde at troféet kom til Anfield.

- Det jeg tok med meg fra den kampen var at du ikke behøver å spille ditt livs kamp for å komme ut som vinnere. Det handler om å ta dine sjanser og å gjøre det beste ut av mulighetene du får i en kamp. Arsenal var det beste laget den dagen. De hadde ballen mest og kontrollerte, men holdt ut og kjempet. Michael ordnet oss to scoringer og snudde kampen helt.

- Det var stunder i den 2006-finalen hvor jeg tenkte at det ikke var vår dag. Vi spilte ikke så bra, men vi holdt ut. Vi viste karakter med å komme tilbake slik vi gjorde. Mange ser tilbake og snakker om Michael i 2001 og meg i 2006, men for å vinne troféer handler det om laget og stallen for å få det til.

- Vi må se til at 2012-laget gjør det samme. Store finaler blir avgjort av små detaljer. En kommer til å bli helt på kampdagen, men alle må bidra og spille sin rolle.

- Vi ser på oss selv som et av de beste lagene i ligaen fordi vi er Liverpool, og vi har mange rivaler. Chelsea er en av dem. Vi har spilt mange store kamper mot dem. Du må gi dem mye kreditt, fordi de har blitt et veldig sterkt lag med årene. Siden Roman Abramovich kjøpte klubben og har brukt mye penger har de alltid vært med å kjempe helt til slutten i Champions League, FA Cupen og ligacupen, og det er grunnen til at vi har møtt dem så mange ganger.

- Men vi fortjener også kreditt, fordi vi har gjort mer enn å matche dem over årene.

- Den kampen i 2005 var den beste atmosfæren jeg noen gang har spilt i. Jeg husker at jeg gikk ut en timefør kampstart, og stadion var elektrisk. Det var der den 12. mannen spilte sin rolle. Våre supportere elsker anledninger som det. De elsker å stå bak laget, og vi vil trenge det på lørdag.

- Som spillere må vi vise den samme innsatsen, karakteren og viljestyrken på Wembley som vi gjorde den kvelden. Chelsea er i god form, og de er selvsikre som lag for øyeblikket. De har mye erfaring, og det vil bli tøft, men vi har troen og selvtilliten. Dersom vi spiller opp mot vårt beste så kan vi ta få med oss troféet hjem.

- Vi har vist at vi kan konkurrere med topplagene denne sesongen. Nå må vi bare slå et til for å vinne troféet. Jeg har tro på stallen vår. Vi har vært fantastiske i cupene denne sesongen, og må fortsette slik.

- Vi kom oss gjennom en vanskelig kamp mot våre lokale rivaler i semifinalene. Det var en stor kamp, hvor Everton sa at de var i sin beste form noensinne, og alle kritiserte oss. Men vi slo dem komfortabelt. Det var bare 2-1, men det kunne ha vært mer. Nå må vi tilbake til Wembley og levere igjen.

- FA Cup-finaler er alltid spesielle anledninger, og å komme fra det som vinner er en fantastisk følelse. Det er en erfaring du aldri glemmer. Jeg har vært heldig nok til å vinne den to ganger, og ønsker å vinne den igjen.