EM-gull til Reina

Spania vant 4-0 i mot Italia i EM-finalen. Pepe Reina har ikke spilt ett eneste minutt i mesterskapet, men får med seg gullmedalje hjem.

Spania var overlegne og vant hele 4-0 i EM-finalen mot Italia. David Silva og Jordi Alba sørget for hver sin scoring før pause. Italia måtte spille den siste halvtimen med kun 10 spillere ettersom de hadde brukt alle innbytterne da innbytter Thiago motta ut med skade. Da ble en vanskelig oppgave enda tyngre. Fernando Torres punkterte kampen med å sette inn 3-0 i det 84. minutt. Pepe Reina var som ventet på benken også i denne kampen, men var likevel den første til å gratulere sin tidligere klubbkamerat med scoringen. Juan Mata fastsatte sluttresultatet til 4-0 to minutter før slutt.

Pepe Reina har ikke spilt ett eneste minutt i mesterskapet. Da kampen ble blåst av, gledet Reina seg vel så mye over finaleseieren. 29-åringen var raskt ute på banen og omfavnet sisteskansen Iker Casillas.

Pepe Reina har sammen med de tidligere Liverpool-spillerne Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa og Fernando Torres nå vunnet to EM og ett VM.

4-0 er den største finaleseieren i EM gjennom tidene. Spania ble dessuten historiske. Ingen lag har tidligere forsvart en EM-tittel og heller ikke vunnet tre VM-/EM-titler på rad.