Emilsson skal prøve seg i Brann

Liverpool-junioren Kristjan Gauti Emilsson skal trene med Brann denne helgen. Zak Whitbread frigitt av Norwich.

Islandske Kristjan Gauti Emilsson skal trene med Brann fra fredag til søndag, forteller sportslig leder i Brann, Rolf Magne Walstad, til Nettavisen.

- Emilsson er en ung spiss som gjorde sakene sine veldig bra for Islands U17-landslag for noen år siden. Han ble den gangen hentet til Liverpool etter konkurranse fra flere større klubber. Nå har han havnet langt bak i køen der, og avtalen hans går ut til sommeren. Så da har vi fått muligheten til å prøve han ut her et par dager, sier Walstad til Nettavisen.

- Jeg husker han fra et par år tilbake, og da imponerte han. Det er også flere i Brann-systemet som husker han fra den tiden, sier Walstad.

- Han skal i første omgang trene med oss i noen dager. Dette er litt for å kartlegge hvordan han ligger an. Det er ikke nødvendigvis en spiller vi ser for oss suser rett inn på førstelaget, forklarer Walstad.

- Han er en typisk boksspiss, som er relativt stor. Og han er en spennende avslutter. Vi har som sagt ikke sett han på to år, så nå får vi se hvordan han ligger an, avslutter Walstad.

Whitbread frigitt av Norwich
BBC Sport melder at Norwich City har frigitt den tidligere Liverpool-junioren Zak Whitbread. Midtstopperen, som har rukket å bli 28 år gammel, spilte 21 kamper for Norwich denne sesongen. Amerikaneren har imidlertid vært svært skadeplaget i sin tid på Carrow Road, og har spilt bare 43 kamper totalt for kanarifuglene siden overgangen fra Millwall tidlig i 2010.