England igjen felt av straffespark

Historien tro, England er nok en gang slått ut av et stort mesterskap etter straffesparkkonkurranse i kvartfinalen. Denne gang mot Italia. Meget god kamp av Glen Johnson da engelskmennene avsluttet med fire røde på banen.

Ashley Young og Ashley Cole ble de siste syndebukkene i Englands begredelige historie med tap i viktige kamper på straffespark. Steven Gerrard og Wayne Rooney ga 2-1 ledelse med gode straffer, men de to missene gjorde at Italia er klare for semifinale mot Tyskland.

Etter 120 minutter stod det 0-0. England begynte bra og Glen Johnson hadde bl.a. en bra sjanse i åpningsminuttene, men backen fikk ikke stokket bena helt fra kort og Buffon reddet. Etter 20 minutter var det imidlertid mest Italia, mot et England som virket preget av å ha en hviledag mindre og brukt stort sett det samme laget i turneringen.

Glen Johnson var etter vår mening Englands beste spiller og gjorde en meget god kamp på høyrebacken. Steven Gerrard virket merket av sin fjerde kamp på noen få dager og måtte få behandling for krampetendenser.

Andy Carroll kom inn etter en time og ble nyttig i lufta på dødballer i mot, mens Jordan Henderson ble byttet inn fire minutter inn i ekstraomgangene.

Liverpools tropp på seks spillere kan nå ta ferie, en uke før finalen i Euro 2012 i Kiev.