Etterlatt får sak diskutert i parlamentet

Over hundre tusen signaturer via internett har gjort at Anne Williams får sitt ønske om et nytt likskue for sin sønn Kevin debattert i parlamentet. Kevin Williams døde på Hillsborough.

Som følge av at det opprinnelige likskuet konkluderte med at alle de omkomne var døde innen kl 15.15, ble tragedien på Hillsborough ansett som en ulykke og ingen ansvarlige straffet.

Anne Williams mistet sin 15 år gamle sønn Kevin den fatale aprildagen i Sheffield for snart 23 år siden, og hun kom i kontakt med vitner og hjelpepersonell som fastslo at Kevin hadde vært i live til minst kl 16.00. Med skikkelig kontroll og kvalifisert medisinsk hjelp ville en anta at hans liv kunne vært reddet.

Etter mange års hard kamp har en begjæring via internett nå sørget for at Anne Williams får sin sak debattert i det engelske parlamentet 22. februar.

- Rettferdighet må endelig skje fyldes, kommenterer den lokale parlamentsrepresentanten Bill Esterson til Liverpool Echo. – Dette er på høy tid, men vi har endelig greid å bringe denne saken til debatt i parlamentet.

- Anne og resten av familien Williams har vært gjennom 23 års kamp for å gi Kevin rettferdighet.

- Vi har glad for at det vil bli en debatt om et nytt likskue for Kevin Williams om to ukers tid, uttaler Hillsborough Justice Campaign.

- Det er klart av vi skulle ønsket at debatten ville bli holdt under de samme omstendigheter som debatten i oktober, men det vil fortsatt holde oppe presset om at alle skal få sin rettferdighet. Berøm til alle som har signert begjæringen som har gjort at vi har kommet til dette.

- La oss håpe at denne debatten sterkt kan rette søkelyset på hvorfor Kevin Williams ble nektet sine rettigheter og at et nytt likskue vil bli anbefalt.