Europa League-troppen

Fristen for å melde på spillere på den såkalte A-listen til gruppespillet i Europa League gikk ut ved midnatt. Totalt 30 spillere i Europa League-troppen. Alexander Doni ikke påmeldt.

Liverpool har fått med alle førstelagsspillerne som kvalifiserer til A-listen (22 spillere), samt ungguttene Ryan McLaughlin og Samed Yesil. 17-årige McLaughlin har fått tildelt draktnummer 43, mens nyervervelsen Yesil skal bære nummer 36 på ryggen.

Både Nuri Sahin og Oussama Assaidi ble hentet for sent til å være med i playoff-runden mot Hearts, men begge er påmeldt til gruppespillet. Det er derimot ikke Alexander Doni. Brasilianeren har ennå ikke vært i en kamptropp for Liverpool denne sesongen. Etter det vi erfarer er keeperen fortsatt i Brasil på grunn av personlige problemer.
 
A-listen kan maksimalt ha 25 spillere, der åtte plasser er satt av til hjemmeavlede spillere. Det kan ikke være flere enn 17 spillere som ikke er hjemmeavlede. UEFA deler hjemmeavlede spillere inn i to kategorier - klubbtrente og nasjonstrente. Minst fire av de åtte plassene for hjemmeavlede spillere er avsatt til klubbtrente spillere.
 
En klubbtrent spiller er en spiller som uavhengig av alder og nasjonalitet har vært tilknyttet sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år. Tilsvarende er en nasjonstrent spiller en spiller som uavhengig av alder og nasjonalitet har vært tilknyttet en eller flere klubber tilknyttet samme nasjonale forbundet som sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år.
 
På B-listen kan hver klubb melde på et ubegrenset antall spillere under 21 år (født etter 1.1.1991) inntil 24 timer før hver kamp. En spiller under 21 år må ha vært i klubben i minst to år for å kvalifisere for B-listen. Her har Liverpool foreløpig ført opp Jon Flanagan, Jack Robinson, Raheem Sterling, Dani Pacheco, Suso og Adam Morgan.

Andre Wisdom og Conor Coady er de eneste spillerne i klubben, foruten Doni, med draktnummer uten å være påmeldt. Duoen kvalifiserer imidlertid for B-listen.

Keepere
1   Brad Jones
25   Pepe Reina
42   Péter Gulácsi

Forsvarsspillere
2   Glen Johnson
3   José Enrique
5   Daniel Agger
16   Sebastián Coates
22   Danny Wilson
23   Jamie Carragher
34   Martin Kelly
37   Martin Škrtel
38   Jonathon Flanagan*
43   Ryan McLaughlin
47   Andre Wisdom
49   Jack Robinson*

Midtbanespillere
4   Nuri Şahin
8   Steven Gerrard
10   Joe Cole
14   Jordan Henderson
19   Stewart Downing
21   Lucas
24   Joe Allen
31   Raheem Sterling*
33   Jonjo Shelvey

Angripere
7   Luis Suárez
11   Oussama Assaidi
12   Daniel Pacheco*
29   Fabio Borini
30   Suso*  
36   Samed Yesil
50   Adam Morgan*

 

* = B-listen