Et ungt Liverpool imponerte spillemessig mot et langt mer rutinert Everton, men greide ikke å få hull på byllen på Goodison.

Evertons lag: Jan Mucha, Tyias Browning, Ibou Touray, Jack Rodwell, Shane Duffy, Phil Jagielka, James McFadden, Ross Barkley, Victor Anichebe, Leon Osman (Francisco Junior 58), Seamus Coleman.
Reserver: Adam Davies, Joao Silva, Eric Dier, Conor McAleny.

Liverpools lag: Brad Jones, Ryan McLaughlin, Emmanuel Mendy, Stephen Sama, Andre Wisdom, Conor Coady, Suso, Michael Roberts, Nathan Eccleston, Krisztian Adorjan, Raheem Sterling.
Reserver: Matty McGiveron, Daniel Ward, Craig Roddan, Adam Morgan, Michael Ngoo.

Everton stiller et meget sterkt lag i dagens miniderby. Førstelagsspillere som Jack Rodwell, Phil Jagielka, James McFadden, Victor Anichebe, Leon Osman og Seamus Coleman vil sørge for at Rodolfo Borrells unge mannskap blir satt på en skikkelig prøve i ettermiddag.

1.min: Liverpool tar avspark på et nærmest folketomt Goodison Park.

1.min. Everton får en enorm dobbeltsjanse allerede etter 15 sekunder. Brad Jones gjør en meget god redning når Leon Osman avslutter fra 7-8 meters hold, og Seamus Coleman setter returen utenfor!

4.min: Sterling tar seg forbi Browning, men blir snytt for corneren han opplagt skulle hatt.

6.min: Adorjan finner Sterling på løp. Vingen lurer Browning nok en gang. Denne gangen får han avsluttet, men ballen går en meter utenfor bortre stolpe når han prøver å skru den i motsatt hjørne.

11.min: Suso dribler seg forbi et par Everton-spillere, før han går ned for telling like utenfor 16-meterstreken. Dommeren vinker spillet videre, til Liverpool-spillerens frustrasjon.

12.min: Godt Liverpool-angrep, men Phil Jagielka får blokkert avslutningen til Sterling i siste øyeblikk.

15.min: Suso er livlig i åpningsminuttene. Nå fyrer spanjolen av et skudd fra 18 meters hold. Rett på Mucha.

18.min: Everton med et godt angrep. Osman finner en umarkert Coleman, men vingen slår en mislykket pasning når han heller skulle ha avsluttet på mål.

21.min: Nathan Eccleston lykkes nesten med å tråkle seg inn i Everton-feltet langs dødlinja, men blir til slutt stoppet.

22.min: Liverpool får kampens første corner. Suso med et godt hjørnespark, men Everton får til slutt ballen unna.

24.min: Sterling misbruker en enorm sjanse alene med Mucha. Suso finner Eccleston, som slår en strålende pasning til Sterling i full firsprang.

25.min: Sterling med et godt skuddforsøk, etter en nytt glitrende Liverpool-angrep. Mucha redder, men må gi en liten retur som Sterling blir akkurat for sen til å nå.

26.min: McLaughlin kommer til dødlinja, men dessverre er det ingen røde i feltet til å ta i mot det lave innlegget fra høyre.

28.min: Wisdom gjør en feil, og Osman slipper til. Heldigvis er resten av Liverpool-forsvaret på alerten.

30.min: Eccleston spiller fri Sterling. Vingen avvinkes for offside når han kommer alene med keeper. Veldig marginalt. Nok en gang et meget godt Liverpool-angrep.

32.min: Brad Jones må i aksjon på et innlegg fra venstre, og får slått ballen unna rett foran hodet til Anichebe.

35.min: Anichebe går ned under press fra Sama, og roper på straffespark. Dommeren vil ikke høre på det øret. Liverpool-spilleren bruker armene når Anichebe er i ferd med å runde ham, men Everton-spissen går veldig lett i bakken.

37.min: Suso skaper fullstendig panikk i Everton-forsvaret før han avslutter med et godt skudd. Nok en gang gir Mucha retur, men de blå får beinet ballen unna.

38.min: Sterling på full fart inn i feltet, men velger å slå en mislykket pasning når han burde ha avsluttet angrepet.

41.min: Adorjan forserer inn i feltet, og går overende. Vil ha straffespark, men igjen går en spiller lett i bakken.

42.min: Everton får sin første corner, når Mendy slår ballen ut over dødlinja. Jones får bokset unna.

43.min: Liverpool kontrer etter corneren. Nytt strålende angrep av de røde, som Sterling avslutter med å skyte i innsiden av stolpen fra drøye 16 meter. Ballen spretter ut på banen igjen, og Everton får klarert. Utrolig at Liverpool ikke leder nå!

44.min: McFadden header en meter over etter et innlegg fra høyre fra Coleman.

45.min: Ny stor dobbeltsjanse til gjestene. Først er det Susos skudd som blir reddet, før Sterlings forsøk blir slått til corner av Mucha.

45.min: Ett minutt er lagt til i første omgang. Susos corner blir slått bak dødlinja. Utspark.

Dette har vært som å se Liverpools førstelag i kampen mot Arsenal. Det unge Liverpool-laget har dominert fullstendig mot et langt mer rutinert Everton-mannskap, og burde ha ledet med 3-4 mål til pause. Gjestene har vartet opp med flott klikk-klakk-fotball langs bakken, og det har vært kattens lek med musen på en rekke hurtige og gode kontringer. Dessverre har det vært et sjansesløseri av en annen verden. Sterling alene burde ha scoret tre.

48.min: Raheem Sterling runder nok en gang sin back og kommer til dødlinja, men det er ingen røde foran mål som har startet inn i midten og Everton får klarert overlegget.

50.min: Conor Coady er heldig som ikke kommer i dommerens bok da han kaster seg inn med knottene først i en takling. På frisparket kommer midtstopper Duffy høyest, men får ingen kraft i headingen som går utenfor.

53.min: Sterling vinner ballen på midten og setter fart igjen, men det ender bare i en resultatløs corner denne gang.

56.min: Liverpool kontrer etter en corner i mot og Nathan Eccleston gjør det bra da han får kontroll på et langt fremspill og skjærer inn i banen. Skuddet går imidlertid en liten meter utenfor bortre stolpe.

58.min: Portugiseren Francisco Junior inn for Leon Osman hos Everton.

59.min. Sterling og Eccleston kombinerer for n'te gang og sistnevnte skyter hardt mot venstre stolperot. Keeper Mucha hos Everton er imidlertid igjen med på notene.

65.min. Strålende angrep av Liverpool da Suso spiller fram McLaughlin nede på høyresiden med et herlig hælspark. Nordiren slår et godt innlegg, men Adorjan bommer på ballen inne i feltet før Sterling ikke får klem på et forsøk fra 16 meter.

70.min: Browning ut og McAleny inn for Everton.

71.min: Den svimle høyrebacken hos Everton, Browning, har gått ut og Raheem Sterling er i gang med rutinerte Seamus Coleman, men venstrevingen lykkes bare nesten med å få til en skikkelig avslutning.

72.min. Kanonskudd fra Conor Coady fra drøyt 20 meter med retning motsatt hjørne, men ny god redning av Mucha.

75.min: Sterk forsering fra Sama ut av eget midtforsvar, men har få valgmuligheter og velger et ambisiøst skudd fra drøyt 30 meter som ikke skaper vansker for keeper.

75.min: Rodwell sender et langskudd nokså vilt over for Everton.

77.min: Godt slått frispark fra Suso ute på høyrekanten, etter at McLaughlin kom fint frem og ble felt. Adorjan bommer igjen inne i feltet, mens Michael Roberts har et bra forsøk fra returrommet som går en liten meter over.

81.min: Duffy sender Sterling susende i bakken, men dommeren synes å ha glemt igjen kortene hjemme. Liverpool får ikke noe fra frisparket like utenfor hjørnet av straffefeltet.

84.min: Raheem Sterling, som har vært utmerket, ligger nede skadet.

84.min: Innbytter Junior kommer i dommerens bok for den klønete og sene taklingen av Sterling.

Det ser ut som at det går bra med Raheem.

87.min: Junior skyter hardt fra 20 meter. Godt forsøk, men utenfor.

88.min: Nytt godt angrep, hvor Raheem Sterling igjen har en hovedrolle, men Everton får nok mann tilbake og en presset Adorjan treffer ikke mål.

92+3.min: Ross Barkley skaffer seg plass på 20 meter, men skuddet går høyt over.

En kan dra sammenligninger med hvordan førstelaget dominerte på lørdag uten å få uttelling, men totalt sett var dette likevel en svært oppløftende kamp for det unge reservelaget til Rodolfo Borrell. Mot en langt mer rutinert motstander dominerte man kampen og spilte mye god og underholdende fotball, samtidig som det var individuelle spillere som virkelig fikk vist seg fram. Ikke minst 17-årige Raheem Sterling, som var en evig trussel ute på sin venstrekant med sin fart og teknikk. Det negative utvilsomt at han skulle ha kommet på scoringslista ved mer enn en anledning. Forsvaret taklet fysisk sterke motstandere på en god måte og hvor vi ikke minst synes høyreback Ryan McLaughlin etterhvert fikk gitt bevis på sitt potensial. Conor Coady hadde god kontroll på en sentral midtbane hvor han spilte mot folk som Rodwell og Barkley, mens Suso og Adorjan stadig viste god teknikk og overblikk. Nathan Eccleston var også en trussel på topp. Alt i alt en meget god spillemessig kamp for Liverpool.