FA aksepterer ansvar

Det engelske fotballforbundet aksepterer Hillsborough Independent Panel sin rapport om Hillsborough-tragedien som sannheten omkring det som skjedde på Hillsborough 15.april 1989.

- Jeg tror vi må akseptere hva panelet har kommet frem til. Vi aksepterte Taylor-rapporten, og vi aksepterer rapporten til det uavhengige panelet. Nå må vi se hva prosessen videre blir, og vi kommer til å respektere den prosessen, sier FA-formann David Bernstein til BBC.

Parlamentsmedlem Steve Rotheram er glad for at fotballforbundet endelig aksepterer ansvar for det som skjedde.

- Jeg er henrykt over at fotballforbundet aksepterer rapporten til panelet, og jeg antar at de nå fullt ut vil samarbeide med lederen for etterforskningen, når man nå skal etterforske hva som skjedde i forkant av tragedien den 15.april 1989, uttaler han.

- Etterforskningslederen må avgjøre om det er nok bevis eller ei til å tiltale noen for massedrap, men mens vi venter på den avgjørelsen er jeg fornøyd med at FA endelig begynner å akseptere ansvar for de skjebnesvangre avgjørelsene de tok som førte til tragedien på Hillsborough, fortsetter Rotheram.

Både fotballforbundet, Sheffield Wednesday FC, South Yorkshire-politiet og enkeltpersoner kan bli tiltalt for massedrap som følge av rapporten til Hillsborough Independent Panel.

- Hillsborough var trolig en av de fæleste hendelsene innen fotballen i dette landet. Vi vil understreke at vi har samarbeidet fullt og helt i den nylige høringen. Vi har sagt – noe jeg vil sørge for – at vi skal samarbeide fullt og helt i ytterligere høringer og etterforskning. Det er helt fundamentalt, uttaler Bernstein.