FA-cup og Ligacup på TV2

TV 2 har sikret seg rettighetene til FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, Championship, playoff-kampene til Premier League og flere engelske landskamper.

TV 2 har fredag inngått avtale om kjøp av rettighetene til engelske Championship, FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, playoffkampene til Premier League og engelske landskamper. Alt av engelsk fotball er for første gang samlet hos i én kanal.

Ligacupen kommer fra Canal+, mens Viasat har hatt rettighetene til FA-cupen og Community Shield. (På TV 2 Sumo vil det i første omgang bli gitt samme tilbud som på TV - altså et begrenset utvalg av kampene fra hver runde i Championship. )

Avtalen TV 2 har sikret seg har en varighet på ett år, men med opsjon til forlengelse. TV 2 har dermed minst fire år med rettigheter for Premier League og minimum samme lengde for de andre rettighetene.

Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, er glad for at TV 2 nå samler Fotball-England til ett rike.

– Vi vet jo at interessen også for Championship er stor i Norge. Bare Leeds alene har 4500 medlemmer av sin norske supporterklubb. I tillegg vil Ståle Solbakkens nye jobb som trener i Wolverhampton og Morten Gamst Pedersens Blackburn være elementer som gjør at vi tror interessen også for den nest øverste divisjonen i engelsk fotball er stor i Norge.

– I tillegg vil rettighetene for FA-cupen gjøre at kundene på våre PL-kanaler nå kan glede seg over å kunne få alt av engelsk fotball på ett og samme sted, sier Taalesen.

Med i avtalen er også den engelske ligacupen og de engelske hjemmelandskampene (minus VM-kvalifiseringskampene) i avtaleperioden.

– Avtalen er foreløpig ettårig, men vi har sikret oss en opsjon som gjør at vi kan forlenge denne med ytterligere fem år neste sesong, forteller sportssjefen.

Kampene i Championship – totalt rundt 130 kamper pr. sesong – vil bli sendt på TV 2s PL-kanaler, men etter hvert vil også noen av kampene legges på nystartete TV 2 SPORT.

I tillegg vil TV 2 Sumo tilby alle kampene i den nye store rettighetspakken TV 2 sikret seg i går.

Sesongstarten i den nest øverste divisjonen i England er allerede i dag, 17 august. TV 2 åpner sine sendinger med kampen mellom den gamle storheten Leeds mot Ståle Solbakkens Wolverhampton på lørdag den 18. august. Den kampen sendes på TV 2 Zebra.


Kilde: tv2.no