Fakta før Swansea

De røde har hatt god kontroll på Swansea i tidligere kamper på Anfield, og aldri røket ut mot et walisisk lag i ligacupen. Men kveldens runde har vært stoppestedet for de fire siste gangene Liverpool gikk inn i turneringen som regjerende mestre.

Liverpool har 128 seire, spilt 43 uavgjorte kamper og tapt 42 ganger av de totalt 213 kampene laget har spilt i ligacupen. Merseyside-klubben har også nettet i 45 av de 46 siste ligacupkampene, hvorav kun Chelsea i desember 2007 har klart å holde nullen.

Kveldens verter har møtt Swansea kun én gang i turneringen tidligere. Den kampen vant de røde 2-0 på Anfield i 1968, en kamp Chris Lawler og Roger Hunt scoret målene, mens Ray Clemence fikk sin debut i buret foran The Kop.

Lagene har imidlertid møtt hverandre totalt 29 ganger før det er avspark i kveld. 16 av dem var spilt på Anfield, en bane Swansea kun har gått seirende fra én gang tidligere. Innbyrdes har de røde historisk sett scoret 70 prosent av målene, mens det på Anfield er mer overlegent med hele 48-7 i målforskjell.

De røde klarte allikevel ikke å slå svanene, under ledelse av Brendan Rodgers, forrige sesong, med 0-0 på Anfield og 0-1-tap i Wales. Den målløse kampen er for øvrig eneste gang noensinne at Swansea har forlatt Anfield uten baklengsmål.

Kun to spillere har scoret hat-trick mot Swansea: Hunt i ligaen i 1961 og Ian Rush i FA-cupen i 1990 – begge på Anfield.

Med hele åtte kongepokaler i skapet på Anfield, har Liverpool vunnet ligacupen flere ganger enn noen annen klubb. Rødtrøyene er også regjerende mestre denne sesongen, etter å ha beseiret Cardiff på straffesparkkonkurranse i februar forrige sesong. Men de fire siste gangene Liverpool har prøvd å forsvare tittelen i turneringen, har laget ikke kommet lenger enn til kveldens runde.

Da Nuri Sahin senket West Bromwich i forrige runde på The Hawthorns, sørget han også for at Liverpool vant sin sjette strake bortekamp i ligacupen for første gang i historien.

Liverpool har måttet kjempe seg igjennom seks straffesparkkonkurranser i ligacupen tidligere, men kun tapt to ganger – mot Wimbledon i 1993 og Northampton i 2010.

Anfield-klubben har aldri blitt slått ut av ligacupen av et walisisk lag. Swansea (1968/69), Wrexham (1977/78) og Cardiff (2007/08, 2011/12) ble alle veid for lett mot Liverpool.

Joe Cole spilte sin første offisielle kamp som profesjonell mot Swansea. Den gang hadde teknikeren West Ham-trøye på seg, i en FA-cupkamp som endte 1-1.

Jonjo Shelvey spiller sin 50. kamp for Liverpool, dersom han kommer på banen i kveld.

Jamie Carragher var kaptein i forrige ligacuprunde, der han hadde 554 flere opptredener i den røde drakta enn resten av startelleveren til sammen. Han hadde spilt i 706 kamper, mens de øvrige ti stod kombinert med 152.

Den kampen var også laget som startet 24 år og 10 dager i gjennomsnitt, med sju av de 13 involverte under 22 år.

Michel Vorm har holdt nullen i begge sine turer til Anfield, både som Utrecht-keeper i Europaligaen i 2010 og for Swansea. Han har faktisk aldri sluppet inn mål mot de røde, på totalt kamper. Men Swansea er ikke i sin beste form, og har sluppet inn mål i samtlige av sine ni siste kamper før laget løper ut på gressmatta i kveld. De har heller ikke maktet å score i fire av de fem siste.

Få tilsendt Liverpools lagoppstilling i god tid, hurtige scoringsvarsler og viktige oppdateringer via SMS, eller følg kampen på liverpool.no – med fortløpende referat, pause- og sluttrapport samt spillerbørs like etter kampslutt.

Kilder: LFC.com, lfchistory.net