Familiene får se dokumentene 12. september

Det uavhengige Hillsborough-panelet er snart ferdige med å gå gjennom alle de hemmeligholdte dokumentene etter Hillsborough-tragedien. Panelet melder i dag at familiene vil få innsyn i dokumentene den 12.september.

Det har lenge vært gjort klart at familiene vil få innsyn i dokumentene og hva panelet har funnet før dette blir gjort allment kjent for publikum. Samtidig vil panelet publisere sin rapport som forklarer hvilken ny informasjon som kommer frem i dokumentene, melder Liverpool Echo.

Panelet har gjennomgått og analysert dokumenter fra over 80 organisasjoner og har lest over 400 000 sider.

Tidligere i år annonserte panelet at de fortsatt mottok nye dokumenter, og at man derfor ikke ville bli ferdige med sitt arbeid før til høsten. Nå annonserer man altså at man er i rute med dette arbeidet, og at familiene vil bli gitt innsyn i alle dokumenter i Liverpool onsdag 12. september.

Panelet håper at de ved å bekjentkjøre dette i dag gir de etterlatte nok tid til å forberede seg på frigivelsen av dokumentene. Panelet har vært opptatt av å ta hensyn til familiene og rådføre seg med disse. På sitt første møte i februar 2010 møtte panelet representanter for alle de tre familiegruppene. Panelet kontaktet også de enkeltfamiliene som ikke er tilknyttet noen gruppe. Panelet vil fortsette å rådføre seg med de etterlatte.

Panelet vil når tiden nærmer seg kontakte hver enkelt familie for å forklare detaljer rundt innsynet i dokumentene.