Fantastisk velkomst for Maxi

Maxi Rodríguez ble møtt av flere tusen ekstatiske landsmenn da han ble presentert for sin moderklubb. Spilleren selv mener det er den lykkeligste dagen i hans liv.

Publikumsfavoritten tok farvel med Anfield da han ble byttet ut mot Chelsea i forrige sesongs siste hjemmekamp, og fredag 13. juli ble det offisielt at Maxi skulle dra hjem til moderklubben i Argentina. Etter å ha skrevet et åpent brev til Liverpool-fansen, hvor han takket for støtten all støtten fra scouserne, satte han seg på flyet tilbake til Sør-Amerika.

Mer enn tre tusen argentinere møtte opp for å ønske Maxi velkommen hjem til Rosario.

- Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv, innrømmer 31-åringen. – Det er helt utrolig å komme hjem til så mye kjærlighet.

Maxi spilte for førstelaget til Newell’s Old Boys fra 1999 til 2002, før han dro til Espanyol og spansk fotball. Turen gikk videre til Atlético Madrid i 2005, hvor han i løpet av fem år scoret 32 mål på 121 ligakamper. Det europeiske eventyrets siste stoppeplass ble Anfield, der argentineren nettet totalt 17 mål på 73 opptredener.

Nå skal Maxi nok en gang spille sine hjemmekamper på Estadio Marcelo Bielsa i Rosario.

- For meg er det en ære å kunne ikle meg denne drakta igjen. Jeg håper jeg kan betale klubben tilbake i form av godt spill på banen.

- Forhandlingene tok lenger tid enn forventet, og jeg ble etter hvert veldig spent på utfallet, men heldigvis gikk alt i orden. Det har gått ti lange år, men nå er jeg endelig tilbake, fortalte en overlykkelig Maxi, ved siden av klubbens nyvalgte president, Guillermo Lorente.