Flere så FA-cupfinalen enn CL-finalen

Det engelske fotballforbundet melder på sine offisielle nettsider at ITV1 hadde bedre seertall på FA-cupfinalen enn på Champions League-finalen.

FA-cupfinalen var den finalen for klubblag som trakk flest TV-tittere til skjermene denne sesongen, melder thefa.com.

Finalen på Wembley mellom Chelsea og Liverpool lørdag 5.mai hadde et høyeste seertall på 10.95 millioner, og et gjennomsnittlig seertall på 8.78 millioner på ITV1. Dette tilsvarte 44% av TV-titterne i England på det tidspunktet. Til sammenligning var tallene fra Champions League-finalen mellom Chelsea og Bayern München på samme kanal 10.57 millioner og 8,06 millioner. Dette tilsvarte 33% av TV-publikum i England på det tidspunktet.

Tallene for ligacupfinalen mellom Liverpool og Cardiff i februar var 10.46 millioner, 7,05 millioner og 35%. Den kampen gikk på BBC.

- Avgjørelsen om å flytte FA-cupfinalen fra sitt tradisjonelle tidspunkt kl 15.00 til klokken 17.15 ble av mange ansett som et steg i feil retning, men når vi oppnår seertall som overgår selv Champions League-finalen, viser det at det var en god avgjørelse for turneringen og dets fans på lang sikt. Dette ble lagt merke til av våre parntere, ikke minst hovedsponsor Budweiser, uttaler Stuart Turner, som er kommersiell direktør i det engelske fotballforbundet.