Før kampen: Hearts-Liverpool

De røde reiser til Skottland for å revansjere det stygge tapet i serieåpningen, men må klare seg uten en sentral kvartett i det første av to oppgjør mot Hearts. Florian Meyer (Tyskland) dømmer.

Premier League-premieren ble alt annet enn en festdag for Brendan Rodgers. Nordiren måtte, bortsett fra et rødt kort til ettertraktede Daniel Agger og enda en skade på Joe Cole, se hele tre mål renne inn bakover mot West Bromwich på The Hawthorns.

Neste kamp kan ikke komme fort nok for Merseyside-klubben, og allerede torsdag får Liverpool sjansen til å rette opp det svake inntrykket i Europaligaens play-off-runde mot formsterke Hearts i Edinburgh.

Torsdagens batalje i nord har avspark kl. 20.45 foran elleville skotter på Tynecastle stadion. LFC TV Online sender kampen direkte, og vi oppdaterer fortløpende fra kampen her på liverpool.no – med livereferat, rapport ved pause og slutt, og spillerbørs kort tid etter kampen.

Returoppgjøret spilles ei uke senere – 30. august på Anfield.

Liverpool hadde få problemer med å beseire hviterussiske Gomel over to kamper i forrige runde. Stewart Downing sin rakett fra distanse var forskjellen på bortebane, mens en debutscoring av Fabio Borini, sammen med et Gerrard- og Johnson-mål, sørget for komfortable 3–0 på Anfield i returoppgjøret.

Hearts fikk plass i play-off-runden etter å ha vunnet den skotske cupen for åttende gang forrige sesong.

Uten viktig kvartett
Da terminlisten ble offentliggjort tidligere i sommer, ble de tre første hjemmekampene pekt ut som den ildprøven for Rodgers. Manchester City, Arsenal og Manchester United er de tre første lagene som besøker Anfield i ligasammenheng denne sesongen – tre kamper som blir prioritert av Liverpool-sjefen. Steven Gerrard, Luis Suárez, Martin Skrtel og Glen Johnson blir nemlig hjemme på Melwood mens de røde møter Hearts for å lade opp til søndagens tøffe hjemmekamp mot den regjerende seriemesteren, Manchester City.

Dermed er porten åpen for Andy Carroll i angrepsrekka, mens det kriges blant Jordan Henderson, Charlie Adam og Jonjo Shelvey om plassen til Gerrard på midtbanen.

José Enrique skadet seg på trening før serieåpningen, og måtte se West Bromwich-tapet fra sidelinja. Han melder selv på nettsamfunnet Twitter at målet er å bli klar til Manchester City-kampen til helga. Joe Cole, som måtte ut med nok en hamstringskade i den nevnte kampen, kan bli utilgjengelig i ytterligere fire uker, ifølge Tony Barrett i The Times.

Daniel Agger vil sannsynligvis starte kampen mot Hearts, ettersom han må sone karantene mot Manchester City på søndag.

Liverpools nyeste signering, Oussama Assaidi, må vente til et eventuelt gruppespill før han kan tre på seg den røde drakta i Europaligaen, og blir derfor ikke å se på banen mot Hearts.

Hearts vant tre av fire treningskamper i sesongoppkjøringen, og har startet seriespillet uten tap. Åpningskampen ble vunnet 2–0 mot St. Johnstone hjemme på Tynecastle, før det allerede i påfølgende runde var duket for et Edinburgh-derby mot Hibernain på bortebane. 137 år etter første oppgjør mellom hovedstadsklubbene, gikk Andy Driver (bildet) i krigen for gjestene, og sendte Hearts i ledelsen like før halvtimen spilt. Men det tok ikke mer enn drøyt ti minutter før Hibernain utliknet til 1–1, noe som også ble sluttresultatet på Easter Road.

Seier ble det heller ikke i generalprøven før den store Liverpool-kampen. Fotballklubben Inverness, lokalisert nesten fire mil nordøst for berømte Loch Ness, ranet med seg ett poeng fra Tynecastle på overtid. Hearts scoret både én og to ganger før halvspilt, men tross et rødt kort, reduserte gjestene fra straffemerket – tolv minutter ut i 2. omgang. Men Inverness gjorde seg ikke ferdig før de scoret 2–2-målet i det 93. minutt, og tok dermed med seg et noe overraskende poeng fra Edinburgh.

De fem siste (3-2-0):
2–2 mot Inverness (H)
1–1 mot Hibernian (B)
2–0 mot St. Johnstone (H)
1–0 mot Rotherham (B) [treningskamp]
2–0 mot Dunfermline (B) [treningskamp]

John Sutton er lagets toppscorer så langt med to mål etter tre ligakamper. David Templeton, Andy Driver og Arvydas Novikovas er øvrige målscorere i ligasammenheng denne sesongen.

Det lengste klubben, som ligger på 2. plass etter tre kamper i den skotske ligaen, har kommet i en europeisk turnering var kvartfinalen av UEFA-cupen i 1988/1989-sesongen – der de røk ut med 1–2 sammenlagt mot Bayern München.

I forrige sesong ble Hearts slått ut av Tottenham i play-off-runden. London-klubben maltrakterte skottene hele 5–0 i første kamp på Tyncecastle, men ble holdt til 0–0 hjemme på White Hart Lane sju dager senere.

Småskader bakover
I tillegg til den langtidsskadde burvokteren Mark Ridgers, er kaptein Marius Zaliukas tvilsom til Liverpool-kampen med et vondt lår. Den 190 centimeter høye midtstopperen dro på seg en lårhøne i 2–2-kampen mot Inverness, og jobber mot klokka for å bli klar til torsdagens viktige europacupkamp. Dersom han ikke blir skadefri, blir 28-åringen erstattet av Darren Barr.

Laget i forrige kamp (4-3-3): MacDonald; Grainger, Zaliukas (Robinson 45), Webster, Paterson; Barr, McGowan, Taouil (Prychynenko 87); Driver (Walker 78), Novikovas, Sutton