Før kampen: Roma - Liverpool

Liverpools andre preseasonkamp står på programmet når AS Roma er motstander på Fenway Park i Boston. Avspark i natt klokken 00.38 skandinavisk tid.

Anfield-klubbens populære rundtur i Nord-Amerika er godt inne i sin andre uke, og natt til torsdag skal de røde ta fatt på sin andre treningskamp etter sommerferien. Etter å ha spilt uavgjort mot topplaget fra Toronto, økes den takknemlige motstanden til Francesco Totti og hans Roma fra Serie A på storslåtte Fenway Park.

Liverpools amerikanske eiere har lagt liten skjul på at de har hatt en drøm om å få klubben til Boston, og i dag er ønsket oppfylt. I år er det hundre år siden Boston Red Sox sin hjemmebane, Fenway Park, ble åpnet, og arenaen skal derfor feires. Sammen med den italienske motstanderen fra Roma, står Liverpool dermed for en del av arrangementet med denne treningskampen. Det er ikke første gang det spilles fotball på Fenway Park, da det er spilt hele atten kamper siden New York Yankees slo Celtic 4-3 i 1931. Kampen mellom de to storlagene har avspark en drøy halvtime etter midnatt, kl. 00.38 norsk tid. Både TV 2 Premier League HD1 og LFC TV Online viser kampen direkte.

Rød seier i forrige USA-møte
Det er ikke første gang Liverpool møter Roma, og heller ikke i USA. For åtte år siden spilte Rafa Benítez sine menn også tre sommerkamper på amerikansk jord. Etter en kamp på Rogers Centre - som den gang het SkyDome, var Roma motstander på Giants Stadium. Da tjue minutter av kampen var gått, fikk en umarkert Marco Delvecchio ballen servert på fem meters hold, og italieneren, med over 250 kamper for Roma, satte inn kampens første mål. Ti minutter senere utliknet Djibril Cissé etter en god kontring av de røde, noe som sørget for 1-1 ved halvspilt. Det tok lang tid før avgjørelsen falt, men sju minutter før slutt smalt det på banen, hvor det vanligvis spilles amerikansk fotball. Dietmar Hamann sendte Michael Owen igjennom, og den lynraske angriperen scoret sitt siste mål for klubben før han reiste til Real Madrid. Liverpool kampen vant 2-1, før de reise hjem og kvalifiserte seg for Champions League.

Tidligere har Liverpool og Roma utelukkende spilt europacupkamper, inkludert den berømte finalen i 1984. Italienerne har kun slått Liverpool én gang - på Anfield for elleve år siden, men de har aldri slått de røde ut av en turnering.

Samtlige kamper (3-2-1):
04.08.2004: Roma – Liverpool 1-2 (treningskamp)
19.03.2002: Liverpool – Roma 2-0 (CL, gruppespill)
05.12.2001: Roma – Liverpool 0-0 (CL, gruppespill)
22.02.2001: Liverpool – Roma 0-1 (UEFA-cup, 4. runde, returoppgjør)
15.02.2001: Roma – Liverpool 0-2 (UEFA-cup, 4. runde)
30.05.1984: Roma – Liverpool 1-1 (Europacupfinale)

Klubbene har imidlertid blitt godt kjent med hverandre igjennom overganger de siste årene. Mens John Arne Riise dro til Italias hovedstad i 2008, har både Alberto Aquilani, Alexander Doni og Fabio Borini tatt turen motsatt vei i etterkant.

Enkel seier for italienerne
Roma har, i likhet med de røde, valgt å gjennomføre store deler av sesongoppkjøringen på andre siden av Atlanterhavet. Den italienske hovedstadsklubben varmet opp til testen mot Liverpool med kjøre over polske Zaglebie Lubin i Chicago.

Kampen hadde ikke rukket å passere ett minutt før Pablo Osvaldo sendte italienerne foran fra kloss hold, og et drøyt kvarter senere tok Panagiotis Tachtsidis jobben i egne hender. Nysigneringen fra Hellas stormet igjennom det polske laget, før han vippet ballen elegant over keeper og i mål fra nesten tjue meter. Etter en halvtime unnagjort, fikk Erik Lamela et perfekt gjennomspill fra midtbanen, og argentineren lobbet ballen enkelt i mål på første berøring. Omgangen ble ikke ferdig før Bojan Krkic viste frem noe av det han er kapabel til. 21-åringen slo først en lekker tunnel på en polakk, dro seg forbi det vide forsvaret, og avsluttet kaldt i lengste hjørne med høyrefoten. Med hele 4-0 til pause i den første fotballkampen på baseballbanen Wrigley Field på nærmere tretti år, roet det seg betraktelig den siste og målløse omgangen.

Laget mot Zaglebie Lubin (4-3-3): Stekelenburg; Rosi (Heinze 46), Romagnoli, Castán (Burdisso 46), Taddei (José Angel 68); Bradley (Verre 68), Tachtsidis (Florenzi 46), Pjanic (Marquinho 46); Lamela (López 46), Osvaldo (Totti 46), Bojan (Lucca 68)

Romas tropp i USA
Keepere: Bogdan Lobont, Maarten Stekelenburg, Tomas Svedkauskas

Forsvarere: Aleandro Rosi, José Angel, Gabriel Heinze, Nicolás Burdisso, Leandro Castán, Dodô, Alessio Romagnoli

Midtbanespillere: Michael Bradley, Marquinho, Rodrigo Taddei, Miralem Pjanic, Jonatan Lucca, Alessandro Florenzi, Panagiotis Tachtsidis, Valerio Verre

Angripere: Erik Lamela, Pablo Osvaldo, Francesco Totti, Bojan Krkic, Nicolás López

Etter Liverpool-kampen i natt norsk tid, avslutter Roma sin rundtur i USA med en batalje mot El Salvador sitt landslag på Red Bull Arena i New York 27. juli.

EM-spillerne står trolig over
Turnéens første kamp i Nord-Amerika gikk uten de største stjernene som hadde deltatt i europamesterskapet i Polen og Ukraina tidligere i sommer. I går trente Steven Gerrard, Glen Johnson, Stewart Downing, Andy Carroll, Jordan Henderson og Martin Kelly, inkludert den italienske nyervervelsen, Fabio Borini, i Boston for første gang. Men spillerne fikk ikke spille mye med de øvrige spillerne, ettersom de har eget program for å prikke inn formen mot serieåpningen.

Manager Brendan Rodgers fortalte at det trolig ikke blir noen spilletid for spillerne med kun én dags trening bak seg etter ferien. Nordiren ønsker ikke å forhaste seg med å hive dem inn i en kamp, noe 39-åringen mener fysisk sett ikke går an, og han tror også USA-kampen mot Tottenham kommer for tidlig.

- Spillere som har trent i to og en halv uke vil spille en stor rolle i de to neste kampene, og vi må sørge for å passe på de andre spillerne for å få dem i stand fysisk, forklarte Liverpool-sjefen til klubbens hjemmesider.

Liverpools tropp uten EM-spillerne og Borini
Målvakter: Brad Jones, Péter Gulácsi, Danny Ward

Forsvarere: José Enrique, Daniel Agger, Danny Wilson, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jon Flanagan, Andre Wisdom, Jack Robinson, Stephen Sama, Ryan McLaughlin, Brad Smith

Midtbanespillere: Lucas Leiva, Jay Spearing, Charlie Adam, Jonjo Shelvey, Alberto Aquilani, Joe Cole, Daniel Pacheco, Suso, Raheem Sterling

Angripere: Nathan Eccleston, Krisztián Adorján, Adam Morgan, Jordon Ibe