Fornøyd med de dyre kjøpene

Kenny Dalglish insisterer på at han er fornøyd med utviklingen av Jordan Henderson og semifinalehelt Andy Carroll denne sesongen, på tross av mye kritikk over prislappene.

Duoen, som til sammen kostet opp mot femti millioner pund, blir ofte brukt som eksempler på svake Liverpool-kjøp under Dalglish, da spillerne ikke har levert som forventet før sesongen. Den nylige avgangen til Damien Comolli har kastet ved på bålet, og en skal ha det til at de nye eierne på langt nær har vært fornøyde med overgangene. 

Andy Carroll stilnet imidlertid noen kritikere etter å ha scoret to viktige mål denne uka, da han ble matchvinner mot både Blackburn og Everton. Manager Dalglish er fornøyd med arbeidet den store 23-åringen og Henderson har lagt ned denne sesongen. 

- Så lenge de gir alt de har på banen, vil jeg stå bak dem, fortalte Dalglish til ESPN.

- De vil nok gjøre noen feil, men de er fortsatt veldig unge og de jobber med å tilpasse seg nivået i en av verdens hardeste ligaer – i en helt ny klubb. Men de blir mer komfortable for hver uke som går.

Med kun tre ligaseiere siden nyttår, har kritikken mot Liverpool har blitt giret ekstra opp de siste månedene. Laget har falt ned til niendeplass og en kan se langt etter mesterligaplassen, et mål de nye eierne hadde sett for seg før sesongen.

I cupene har allikevel pipa en annen lyd. I februar ble klubbens første trofé siden 2006 sikret på nye Wembley, og på lørdag sikret klubben seg en plass i FA-cupfinalen på samme stadion 5. mai.

- Spillere, supportere og resten av klubben har vært nedtrykt over ligaresultatene. Men kanskje det er hva vi har trengt for å våkne opp.

- Alle har rett til å si sin egen mening, men hvis du ønsker å bli en god fotballspiller, er du nødt til å komme deg gjennom motgangen.

- Da handler det blant annet om hvordan du svarer på kritikk.

- Disse spillerne har vist at de i stand til å svare godt på kritikken, men sesongen er ennå ikke over. Vi må prøve å gjøre mest ut av de få kampene som er igjen, hvor FA-cupfinalen er én av dem.