Fornøyd med håndteringen av rasismesakene

Liverpool FC har fått full støtte av sin hovedsponsor, Standard Chartered, når det gjelder klubbens håndtering av Luis Suarez- og Tom Adeyemi-sakene.

Antirasisme-organisasjoner har vært kritiske til hvordan Liverpool FC har håndtert Suarez-saken, og enkelte av disse har hevdet at saken har skadet Liverpools gode navn og rykte. Hovedsponsor Standard Chartered er av en annen oppfatning, om vi skal tro The Telegraph.

Avisen melder at ledelsen i Standard Chartered har vært i daglig kontakt med Anfield-klubben de siste ukene, og samtaler skal også ha funnet sted etter episoden der Oldham-forsvarer Tom Adeyemi ble utsatt for tilrop fra en tilskuer i fredagens FA-cupkamp.

Standard Chartered skal være tilfreds med hvordan Liverpool-styret har respondert, og det er ingenting som tyder på at forholdet til hovedsponsoren har blitt skadelidende som en følge av disse sakene.

I en pressmelding skriver Standard Chartered følgende:

«Liverpool FC har nylig gjentatt sitt resolutte standpunkt mot rasisme.

Standard Chartered er en multikulturell, multinasjonal organisasjon som fullt ut støtter og deler klubbens bestrebelser på å bekjempe rasisme og alle andre former for diskriminering. Vi er fortsatt godt fornøyd med vår sponsoravtale med klubben.»

Standard Chartered er inne i sitt andre år som draktsponsor for Liverpool. Avtalen gjelder til 2014, og gir Liverpool rundt £20M årlig. Bankens største markeder ligger i Afrika, Asia og Midt-Østen.