Første hjemmekamp for Rodgers

Liverpool møter FC Gomel på Anfield i kveld, i hva som vil være Brendan Rodgers sin første hjemmekamp som Liverpool-manager.

Det dreier seg altså om returoppgjøret i 3.kvalifiserende runde til Europa League. Liverpools statistikk i turneringen, som opp gjennom årene også har båret navnene Fairs-cup og UEFA-cup, er 118 kamper spilt, 65 vunnet, 29 spilt uavgjort og 24 tap.

Liverpool leder 1-0 fra den første kampen, takket være Stewart Downings scoring i det 67.minutt.

Dette er Liverpools 39.sesong i en europeisk klubbturnering, og den 16.sesongen i denne turneringen under de tre navnene den har båret.

Dersom Liverpool vinner årets Europa League vil de bli det første laget noensinne som har løftet trofeet fire ganger. Barcelona, Inter, Juventus og Valencia har i likhet med de røde vunnet turneringen tre ganger.

Liverpool er det siste engelske laget som har vunnet turneringen, da de slo Alaves 5-4 i 2001.

FC Gomel er den 114.klubben Liverpool møter i en europeisk klubbturnering, og det er første gang de møter en klubb fra Hviterussland.

I forbindelse med kampen i Gomel ble Jamie Carragher den femte eldste spiller til å spille en europacupkamp for Liverpool, i en alder av 34 år og 187 dager. Gary McAllister, Ian Callaghan, Bruce Grobbelaar og Sami Hyypiä er foran Carra på listen.

Ingen lag har scoret mer enn ett mål mot Liverpool i løpet av klubbens 18 siste kamper i europacupene. Man må altså tilbake til Benfica og april 2010 for å finne sist en klubb gjorde to mål mot Liverpool i europacupene.

De røde har bare sluppet inn fem mål på sine siste 15 kamper i Europa, både hjemme og borte. I løpet av denne periode har de tapt kun en gang, 1-0 for Braga.

På hjemmebane i Europa er Liverpool ubeseiret på sine siste 11 kamper, etter at de tapte mot Fiorentina i Champions Legaue i 2009.

I Europa League har ikke Liverpool tapt på Anfield siden Celtic vant 2-0 i mars 2003. Siden den gang har de røde spilt 15 hjemmekamper i denne turneringen.

Liverpool har aldri blitt slått ut av europacupene etter å ha vunnet første kamp på bortebane. 31 ganger har de returnert til Anfield etter å ha vunnet borte i den første kampen.

Steven Gerrard er bare to scoringer unna å tangere Michael Owens klubbrekord på 12 mål i Europa League.

Glen Johnson spilte sin 100. Liverpool-kamp i Gomel i forrige uke, mens Jordan Henderson kan gjøre sin 50. Liverpool-kamp i kveld.

Brendan Rodgers ble i forrige uke den 10. permanente manager til å lede Liverpool i Europa. Samtidig ble Raheem Sterling den nest yngste spiller til å spille i Europa for Liverpool, i en alder av 17 år og 238 dager. Phil Charnock var 23 dager yngre da han debuterte i september 1992. 

Kilde: Liverpoolfc.com