Forsvarer bruken av Downing som back

Stewart Downing må påta seg en stor del av skylden for Tottenhams første mål på White Hart Lane i går kveld, men Brendan Rodgers forsvarer bruken av Downing som venstreback.

- Noen ganger kan det ta presset bort fra spillere når de blir benyttet i en annen posisjon, forklarer Liverpool-manageren til Press Association.

- I moderne fotball er sidebackene såvisst offensive spillere, selv om de også må bidra i forsvar. Dette er ikke en posisjon som er ny for Stewart, og han er med fremover og bidrar med gode avleveringer fra denne posisjonen.

- Jeg kommer aldri til å benytte en spiller i en posisjon der han ikke gavner laget, og hvor spilleren ikke ønsker å spille. Du vil ikke ha noe igjen for det.

- Stewart er komfortabel som venstreback, og det betyr at Jose Enrique ikke trenger å løpe over hele banen. Vi prøver bare å finne ulike løsninger som gjør at vi kan både angripe og forsvare oss bra, som en følge av at troppen er tynn. Det er den enkle grunnen til at vi benytter spillere i ulike posisjoner.

- Jose Enrique ser nå ut som en ny spiller. Han har gjenvunnet selvtilliten, noe som er viktig, og han gir oss kraft og styrke i angrep.

- Min jobb her er å oppnå resultater samtidig som jeg utvikler en spillemåte og filosofi i klubben. Jo lenger tid det går jo bedre vil modellen og kvaliteten på spillet bli. Med kvaliteten på spillerne vi har her kan vi utvikle oss og bli bedre, samtidig som vi styrker stallen med en spiller eller to.

- Det handler om å finne løsninger. Jeg mener du trenger tre eller fire målscorere i et lag, da det alltid vil gi deg gode muligheter til å vinne kamper. Vi ser på muligheter for å hente slike typer til laget, og fortsette utviklingen.