Fortsatt offensiv rolle for Stevie G

Til tross for å ha rundet 32 år, Steven Gerrard har ingen planer om en tilværelse mer tilbaketrukket på midtbanen. Han ser fortsatt på seg selv som en offensiv spiller.

- Paul Scholes er fem år eldre enn meg, svarer Englands kaptein til The Times på antydningen om at det kanskje er på tide at han får en mer tilbaketrukket rolle. – Jeg tror at folk ønsker at jeg skal si at jeg ikke lenger kan spille på samme måten, at jeg må ligge dypere og kontrollere spillet og spille i et langsommere tempo, men tro meg, det vil ikke skje ennå.

- Jeg vil spille i rollen til Scholes når jeg føler tiden er inne for det. Jeg kan spille i den posisjonen, uten problem – jeg spilte der da jeg var 21, slik at jeg kan gjøre det når jeg er 32, 33, 34.

- Manageren har snakket til meg om hvilken rolle han ser meg i, og jeg tror han ser meg som en offensiv midtbanespiller. Etter hvert, kanskje når jeg er 33 eller 34, kan det være at jeg vil spille noe dypere, men jeg tror ikke noe vil forandre seg ved mitt spill denne sesongen.

- Jeg mener at jeg fortsatt kan spille mitt dynamiske spill med mye energi. Jeg er beredt til å tilpasse meg, jeg vil gjøre hva manageren ønsker, men jeg kan fortsatt spille slik. Mine tall i EM var like gode som noen annen spiller, slik at jeg behøver ikke å si at jeg må spille i en annen posisjon.

- På den annen side, jeg vet at jeg ikke kan storme framover hele tiden uten å bry meg om hva som skjer bak meg. Det er klart at jeg må spille med hodet og velge ut de gangene det er riktig å bli med framover. Jeg forstår at jeg ikke lenger er noen unggutt, men jeg tror ikke jeg behøver å rettferdiggjøre hvor jeg spiller nå på banen.

- Jeg ser virkelig fram til å arbeide sammen med ham, understreker Brendan Rodgers. – Han har vært en topp proff i mer enn ti år. Han er kaptein for England og en vidunderlig rollemodell. Han har vært en fantastisk tjener, en vidunderlig kaptein for denne klubben og en av toppspillerne i sin generasjon. Han har fortsatt mange år igjen.

Det er et faktum at scouseren har vært plaget med skader de siste sesongene, men spilte nesten andre halvdel av forrige sesong sammenhengende. Både ham og klubben synes mer opptatt av å ta vare på hans fysiske tilstand og gi ham en pause når han behøver det.

- Det er nøkkelen for meg, fortsetter Steven. – Jeg har Darren Burgess og en ny kar som har kommet inn (Glen Driscoll) som samler alle mulig data hver dag på trening og de måler hjerterytme, hvor langt du løper, hvor høyt tempo, lavt tempo etc.

- De har ennå ikke kommet til meg og sagt, «Hør her, jeg tror ikke du kan spille på samme måten som du har gjort de ti siste årene.» De vil gjøre det en dag, hvor de vil si, «Du kan behøve å tilpasse spillet ditt», men det har ikke kommet ditt ennå.