FSF kristiserer FAs billettfordeling

Supporterorganisasjonen The Football Supporters' Federation (FSF) ber om en gjennomgang av FAs billettpolitikk etter at Liverpool kun får 25 074 billetter til FA-cupfinalen.

I går ble det klart at Liverpool FC får tildelt 25 074 til FA-cupfinalen mot Chelsea 5.mai. Antall billetter er betydelig lavere enn de cirka 32 000 klubben fikk til semifinalen mot Everton. Chelsea har ennå ikke offentliggjort sin billettandel, men London-klubben vil få tilsvarende antall som Liverpool. Det betyr at rundt 40 000 billetter vil gå til «Club Wembley» og medlemmer av FAs «fotballfamilie». Frykten er at slike billetter vil bli solgt på svartebørs til en betydelig overpris.

Malcolm Clark, formann i The Football Supporters' Federation, mener det er på tide at FA offentliggjør hele billettfordelingen.
- Det er noe vi har bedt om i en årrekke. Det bør være en åpen, offentlig debatt mellom FA og supporterne, sier Malcolm Clark til Liverpool Echo.

- FA bør publisere en full oversikt over nøyaktig hvor billettene går. Det virker som en rettferdig og rimelig anmodning. Folk forstår hvor vi kommer fra, og jeg håper vi kan gjøre fremskritt på denne fronten om ikke lenge.

For tiden er 17 000 billetter forbeholdt «Club Wembley», en organisasjon som FA ikke kontrollerer direkte, og 22 000 billetter til medlemmer av «fotballfamilien». I tillegg havner billetter hos de lokale fotballkretsene og grasrotfotballen. Hver Premier League-klubb får dessuten 18 billetter. Sjansen er stor for at disse billettene videreselges på svartebørs.
- Vi mener at en kvote på 25 000 billetter per klubb i en stor cupfinale med Liverpool og Chelsea bør være langt større. Dette er store klubber, og vi er i en posisjon hvor sesongkortinnehavere i begge klubber ikke vil være garantert en cupfinalebillett.

- Vi har vært i kontakt ed FA en rekke ganger. Deres respons er alltid at de er ivrig etter å belønne tjenestemenn i kretsene og frivillige. Men det virker likevel ikke riktig, og vi føler at det er andre måter å gjøre dette på uten å skape uro for supporterne.

- Liverpool, for eksempel, fikk 32 000 billetter til forrige helgs semifinale, og nå får de 25 000 til finalen. Tallene taler for seg. Nesten 1/4 av supporterne som betalte for semifinalen vil ikke kunne få en cupfinalebillett fra klubben sin.

- Vi vet, fra tidligere erfaringer, at mange av de andre billettene vil finne vei, på en måte, i hendene på supporterne. Så hvorfor ikke gi klubbene en større kvote som de kan distribuere på en mer rettferdig måte?