Gary Ablett er død

Den tidligere Liverpoolspilleren Gary Ablett døde i går av kreft, kun 46 år gammel. Kenny Dalglish med hyllest til Ablett.

Gary Ablett døde søndag kveld etter å ha kjempet en 16 måneders kamp mot lymfekreft. Den tidligere forsvarsspilleren og reservelagsmanageren i Liverpool ble kun 46 år gammel. Han spilte 147 kamper og scoret ett mål for Liverpool i perioden 1986 til 1992, før han gikk til byrival Everton. Med Liverpool vant scouseren ligaen i 1987/88 og 1989/90. Han er den eneste spilleren som har vunnet FA-cupen med begge Merseyside-klubbene.

Ablett fikk også mer enn 100 kamper for Everton, men var også i aksjon for Birmingham, Blackpool og Long Island Rough Riders før han la opp i 2001. Sommeren 2002 ble han ansatt som trener på Evertons ungdomskademi. I Liverpool var han reservelagsmanager fra 2006 til 2009. Deretter var han manager for Stockport og trener i Ipswich, før han måtte trekke seg tilbake på grunn av diagnosen lymfekreft.

Det var Kenny Dalglish som sørget for at Gary Ablett debuterte for Liverpool mot Charlton i desember 1986.
- Det viktigste nå er å vise respekt overfor Gary, hans kone Jacqueline, de to guttene og hans lille jente, sier Kenny Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Det er en trist, trist dag for hans familie og alle forbundet med Liverpool Football Club. Han hadde en lang kamp, og jeg er sikker på at han led og hadde mye smerte. Det eneste vi kan si er at han i det minste slipper å lide mer.

- Jeg ga Gary hans debut, og jeg husker han scoret i sin første kamp fra start på Anfield mot Nottingham Forest.

- Han var en meget god tjener for fotballklubben, ikke bare som spiller, men også som reservelagstrener. Han tjente klubben stolt og prisverdig. Dette er meget trist for alle, avslutter Dalglish.


Vi lyser fred over Gary Abletts minne.