Gerrard dediserer seieren til de 96

Steven Gerrard dediserer semifinaleseieren mot Everton til Hillsborough-ofrene og de etterlatte etter stadiontragedien.

– Vi må dedisere denne seieren til alle Hillsborough-familiene. Alle spillerne og hele støtteapparatet skal til Anfield for å vise respekt i morgen, og det er flott å kunne dedisere en seier til disse menneskene, sier Gerrard, ifølge Liverpools offisielle hjemmeside.

Liverpool-kapteinen visste at semifinalen ville bli en tøff affære, men 31-åringen er stolt over måten rødtrøyene snudde kampen på.

–  Vi ble sterkere og sterkere etter hvert som minuttene gikk, synes jeg. Vi var uheldige som kom under, men responsen og karakterstyrken var fremragende. Jeg synes vi fortjente å vinne i dag.

Stevie G legger imidlertid ikke skjul på at han fryktet cupexit mot byrivalen da Nikica Jelavic sendte Everton i føringen midtveis i første omgang.

– Jeg skal ikke lyve: Vi var bekymrede da Everton tok ledelsen. Når man kommer under mot et så godt lag, vil det alltid bli vanskelig å snu kampen. Vi måtte holde sammen og vise hva vi var laget av, og jeg synes vi var strålende i andre omgang. Vi kunne ha vunnet 3-1 eller 4-1 til slutt, sier scouseren.

Kapteinen støtter Jamie Carragher, som roste Andy Carroll etter kampen. Gerrard mener geordien nå har vist kritikerne hva han er kapabel til.

– Andy ville alltid havne i rampelyset, fordi han kostet mye. Men på dager som dette viser han kritikerne hva han kan. Vi er glade for å ha ham her. Han har hevet seg over kritikken, og i dag ble han helten da han scoret vinnermålet.

Carrolls seiersmål betyr at Gerrard får lede Liverpool ut på Wembley i en FA-cupfinale for første gang. Forrige gang Anfield-klubben nådde FA-cupfinalen, ble nemlig kampen spilt på Milennium Stadium i Cardiff.

– FA-cupen betyr litt mer enn Ligacupen, men å lede denne klubben ut på banen er alltid stolte øyeblikk for meg. Det er imidlertid ekstra spesielt på en så stor scene som Wembley, avslutter Stevie Gerrard.