Gerrard mest nøyaktig

Opta-statistikk viser at Steven Gerrard var Liverpools mest nøyaktige pasningsspiller på Goodison Park, med en treffprosent på 89,7 på sine pasninger.

Everton-kaptein Phil Neville var den mest treffsikre pasningsleggeren på banen av de som spilte 90 minutter, med 94,2%.

Gerrard la ni innlegg inn i Everton-feltet, og det beste ble headet inn av Luis Suarewz til 2-0 etter 20 minutters spill.

Evertons venstreback, Leighton Baines, var borti ballen mest av alle spillerne på banen, med 87 ballberøringer. Også Leon Osman (74) og Seamus Coleman (70) hadde flere ballberøringer enn Gerrard som hadde mest av de røde med 61. Joe Allen hadde bare en mindre.

Everton-angriper Kevin Mirallas hadde en strålende førsteomgang, før han ble byttet ut med skade. På de 45 minuttene han spilte la han seks innlegg inn i Liverpool-feltet, og hadde to avslutninger mot mål fra inne i feltet. Han vant to taklinger, og ble felt to ganger.

Everton hadde 16 avslutninger mot Liverpools 13. Luis Suarez hadde seks skudd. Fem av disse avfyrt inne i feltet. Gerrard hadde tre avslutninger mot mål.

For hjemmelaget hadde Nikica Jelavic og Osman flest avslutninger på mål, med tre hver. Steven Naismith hadde en avslutning, nemlig utligningsmålet til 2-2.

I forsvar brøt Martin Skrtel ballbanen fire ganger, mens Jose Enrique gjorde dette tre ganger. Phil Jagielka hos Everton stoppet en Liverpool-pasning hele seks ganger, mens Sylvain Distin og Baines stoppet fire Liverpool-angrep hver.

Skrtel og Daniel Agger hadde til sammen 30 klareringer, mens Sebastian Coates, Andre Wisdom og Enrique til sammen hadde 11 klareringer.

Kilde: Liverpoolfc.com