Gerrard øyner topp fire

Steven Gerrard mener det ikke er urealistisk å tro at Liverpool kan havne på en Champions League-plass kommende sesong. Imponert over Rodgers. Tror vi får se et modigere og mer spennende Liverpool-lag.

- Jeg tror vi vil komme inn blant topp fire. Jeg tror vi skal klare det. Jeg har tro på det. Jeg er ikke urealistisk. Hvis vi kan spille slik vi gjorde i mange kamper forrige sesong, men være kliniske og ta være på sjansene, tror jeg vi kommer til å havne høyt på tabellen, sier Steven Gerrard til Daily Telegraph.

- Det må skje. Vi er Liverpool. Vi kan ikke ende på åttende. Vi må klare det. Vi må ta kritikk for å ha underprestert forrige sesong. Vi kan ikke si i intervjuene etter kampene at vi burde ha tatt alle poengene eller at vi ikke var kliniske nok. Vi må være kliniske. Vi må ta poengene vi bør ta.

- Jeg tror aldri det har skjedd at et lag går fra åttende til første, men det er fortsatt andre store målsettinger for oss på kort sikt. Topp fire er selvsagt en prioritet.

- Jeg synes vi spilte utmerket til tider i ligaen, men det var bare det at vi ikke fikk det vi fortjente fra kampene. Ikke misforstå. Jeg sitter ikke her og kommer med unnskyldninger. Det var stunder da vi overkjørte lag. Vi kom bare ikke av gårde med det vi fortjente.

- Men det var andre ganger vi gikk av banen og tenkte at det ikke var rart vi var på sjette, syvende eller åttende i ligaen. Vi hadde ikke spilt bra nok. Det var frustrerende. Hvis man ser på sesongen som helhet, kan man ikke komme med en unnskyldning for å ende på åttende. Det var ikke godt nok.

Steven Gerrard er skuffet over at det ikke fungerte for Kenny Dalglish, men forstår hvorfor klubben hentet inn yngre krefter i manager Brendan Rodgers.

- Kenny vet selv at eierne og supporterne vil stille spørsmål når Liverpool ender på 8.plass. Alle vet det. Mens det var et sjokk og en skuffelse på den tiden, forsto du avgjørelsen. Du kommer deg videre med det klubben ønsker, og det ønsket var å få Brendan Rodgers inn. De ønsket en ung manager med en langsiktig visjon. De ønsker at han skal tilføre stabilitet, og det kommer forhåpentligvis til å skje.

- Jeg tror definitivt vi kommer til å se et mye modigere og mer spennende Liverpool-lag, og med rask omstilling når vi mister ballen.

- Gjennom årene har Liverpool noen ganger møtt en viss type motstand og vist for mye respekt. Kanskje vi måtte det grunnet måten vi ble bedt om å spille på. Det var tider under tidligere managere at vi gjorde det, men jeg tror denne manageren er det motsatte. Han ønsker å spille som et stort lag.

- Det er mye hardt arbeid og mye å lære hvis vi ønsker å implementere det umiddelbart. På min andre treningsøkt drev vi allerede med formasjonen og han fortalte spillerne hva han forventer når det gjelder bevegelse, hvordan han ønsker at laget skal omstille seg når vi taper ballen og skal vinne den tilbake

- Manageren har gjort meg oppmerksom på hva han forsøker å få til. Jeg har blitt imponert over ham.

Liverpool må klare seg uten spill i Champions League for tredje sesong på rad. Steven Gerrard mener at spillerne nå må vise tålmodighet heller enn å tenke på et klubbskifte.

- De spillerne må tenke som meg og bruke skuffelsen over det som skjedde til å gjøre opp for det. Det er det eneste du kan gjøre. De tar sine egne avgjørelser. Jeg kan ikke snakke for dem. Dersom de spør om min mening, vil jeg be dem om å være tålmodige. Selvsagt er jeg forutinntatt, men jeg synes Champions League-spill med denne klubben vil være mer spesielt enn med noen andre.

- Hvis du presterer hardt nok og godt nok, vil det komme. Det er den eneste måten å få det til på.