Gerrard på UEFAs EM-lag

Steven Gerrard er en av 23 spillere UEFA Technical Team har tatt ut på turneringens lag i EM 2012. Andrés Iniesta ble mesterskapets beste spiller.

UEFA Technical Team for EM i Polen/Ukraina har publisert en liste med 23 spillere som de har nominert til turneringens spillertropp, og blant de utvalgte finner vi Steven Gerrard. Englandskapteinen var nest sist på ballen ved tre av Englands fem scoringer. Tidligere Liverpool-spiller Xabi Alonso er også i troppen.

Spanias Andrés Iniesta ble kåret til UEFAs beste spiller av de 11 medlemmene i UEFA Technical Team, som fulgte samtlige 31 kamper i mesterskapet.

UEFA Technical Team besto av UEFAs tekniske direktør Andy Roxburgh, Fabio Capello (Italia), Jerzy Engel (Polen), Dušan Fitzel (Tsjekkia), Gérard Houllier (Frankrike), Lars Lagerbäck (Sverige), György Mezey (Ungarn) og Holger Osieck (Australias trener). Jean-Paul Brigger og Walter Gagg kom med innspill fra FIFA, men Mordechai Shpigler var link til UEFAs Development & Technical Assistance Committee.

- Spillerne i troppen er de som har bidratt på en betydelig måte gjennom hele mesterskapet. Det er uunngåelig at troppen er dominert av spillere fra de lagene som har hatt mest suksess - først og fremst laget som vant tittelen, Spania, og så spillere fra de øvrige tre beste lagene, sier Andy Roxburgh til uefa.com.

UEFA Team of the Tournament

KEEPERE
Gianluigi BUFFON       Italia
Iker CASILLAS            Spania
Manuel NEUER           Tyskland

FORSVAR
Gerard PIQUÉ              Spania
Fábio COENTRÃO       Portugal
Philipp LAHM                Tyskland
PEPE                            Portugal
SERGIO RAMOS          Spania
JORDI ALBA                 Spania

MIDTBANE                   
Daniele DE ROSSI      Italia
Steven GERRARD       England
XAVI Hernández          Spania
Andrés INIESTA           Spania
Sami KHEDIRA            Spania
Sergio BUSQUETS      Spania
Mesut ÖZIL                   Tyskland
Andrea PIRLO               Italia
XABI ALONSO              Spania

ANGREP                      
Mario BALOTELLI         Italia
Cesc FÀBREGAS         Spania
Cristiano RONALDO     Portugal
Zlatan IBRAHIMOVIĆ   Sverige
David SILVA                 Spania