Gerrards utvisning bra for Liverpool

Brendan Rodgers mener det kan slå positivt ut for Liverpool at Steven Gerrard ble utvist under spill for England denne uken.

Rodgers tror at en landskamp mindre for 32-åringen bare kan være positivt for et Liverpool-lag som nå skal spille sju kamper på de neste 22 dagene.

- Det er selvsagt aldri hyggelig når spillere må stå over kamper. Ikke minst fordi våre spillere er stolte over å representere sitt land, og Steven er også landslagskaptein. Jeg vet han anser det som en stor ære. Men han må nå stå over neste landskamp, og en annen spiller vil få sjansen, og så vil Gerrard være tilgjengelig til neste kamp igjen, konkluderer Liverpool-manageren overfor klubbens offisielle nettside.

- Jeg synes utvisningen av Gerrard var streng. Jeg tror alle som så kampen vil si at det ble delt ut for mange gule kort. Det virket ikke å være riktig med så mange gule. Fra Stevens ståsted var han veldig uheldig med det første gule. Han traff spilleren med albuen på vei ned. Han hoppet, og du må bruke armene når du hopper.

- Når det gjelder det andre gule, så var han faktisk på ballen når man studerer reprisen. Han strekker seg forbi beina på fyren og er borti ballen. Så jeg syntes utvisningen var veldig, veldig streng. Han la ned en stor innsats i kampen, men av og til får du slike avgjørelser mot deg.

- Jeg synes Gerrard var strålende i de to landskampene han spilte, selv om han bare spilte halvparten av den første kampen. I den andre kampen synes jeg han var fantastisk. Nivået og kvaliteten på pasningene hans og energien hans var fantastisk.

- Roy Hodgson forstår naturlig nok hvordan det er å lede et klubblag etter å ha gjort det selv i så mange år. Han var smart nok til å skjønne at han hadde en sjanse til å hvile Steven i andre omgang mot Moldova, og det ga ham friske bein til tirsdagens kamp. Han vil være i fin form til morgendagens kamp også. Jeg har hatt en god prat med ham, og han føler seg i fin form.

Raheem Sterling ble tatt ut i Englands A-landslagstropp for første gang til kampen mot Ukraina, men ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret.

- Jeg ble oppringt av Roy som snakket om å hente inn Raheem og ga sin begrunnelse hvorfor. Den var enkel. Han føler at Raheem er en kar for fremtiden for England, og understreket at han trolig ikke ville få spilletid, men at det var en mulighet til å gi ham et innblikk i hva han forhåpentligvis vil oppnå i løpet av noen få år.

- Raheem vet like godt som noen annen hvor hardt han må jobbe for å bli stabil nok, men fremskrittene han har gjort så tidlig for en 17-åring har vært fantastiske. Nå handler det om å se ting i perspektiv, fokusere på utviklingen hans og forhåpentligvis kan han få fremgang og bli en veldig god spiller for England i årene som kommer, avslutter Rodgers.