Gir £5000 til nytt Hillsborough minnesmerke

Supporterklubben gir på vegne av sine medlemmer £5000 til det nye Hillsborough-minnesmerke og åpner samtidig for innsamling. - Vi håper flest mulig blir med og bidrar, sier formann Pål Chr Møller.

Tidligere i måneden ble det klart at et minnesmerke for Hillsborough vil bli satt opp i byen. Det nye minnesmerket har en sirkulær form med teksten «Hillsborough Disaster – we will remember them». Navnene til de 96 Liverpool-supportene som døde på Leppings Lane i 1989 står oppført på to plater på utsiden. Skulptør Tom Murphy har brukt seks måneder på minnesmerket.

HJC har bidratt med £37,000 og bystyrets bidrag på £25,000 gjør at man nå er et stykke på vei til å dekke totalkostnaden på £152,000. Man håper at de resterende £90,000 skal dekkes gjennom donasjoner.

Pål sier det var naturlig for Supporterklubben å bidra til dette prosjektet.
- Ideen til minnesmerket skal ha kommet fra et barn som undret seg på hvorfor det ikke var noe minnesmerke over de som omkom på Hillsborough i Liverpool sentrum – og det sier egentlig det meste. Dette er en del av historien vår og tragedien må aldri glemmes. Kampen for rettferdighet fortsetter og at vi nå får et minnesmerke i sentrum er viktig – ikke minst også for yngre generasjoner. Vi var tidlig ute med å samle inn penger i april 1989 og vi vet vi har medlemmene i ryggen når vi gjør det igjen, avslutter Møller som oppfordrer alle store og små LFC-miljøer rundt om i landet til å bidra.

Daglig leder i Supporterklubben, Tore Hansen, kunne i dag overbringe den hyggelige beskjeden til Debi McMillan i Hillsborough Justice Campaign. Det blir også starten på en ny innsamling til Hillsborough.
- Dette ble veldig godt tatt i mot av HJC og Debi benyttet anledningen til å takke alle norske venner som i mange år har støttet saken. Dette er en viktig sak for oss – som det er for alle Liverpoolsupportere, men spesielt når vi stadig ser for eksempel TV2 og Nettavisen bruke «The Sun» som kilde for redaksjonelle oppslag på Liverpool FC.
- For oss Liverpoolsupportere er det omtrent som å motta piskeslag hver gang det skjer og det er grelle eksempler på misforstått journalistikk. Spesielt med tanke på de avsløringer som har kommet rundt «The Sun» det siste året. Det går til syvende og sist på respekt – og vi forventer bedre av de nevnte redaksjoner.

GI DITT BIDRAG
Supporterklubben åpner i dag for en innsamling blant medlemmene og andre som ønsker å bidra. Vennligst send ditt bidrag til vårt kontonummer: 7874.05.29802 og merk det med «Hillsborough».

På forhånd takk for støtten!