Glad for å avgi spillere

Liverpool må stille svekket lag mot Inter i NextGen Series fordi flere spillere er tatt opp i førstelagstroppen. Akademi-direktør Frank McParland sier at akademiets primære mål er å produsere spillere for førstelaget.

Liverpool møter Inter i NextGen Series klokken 15.00 i dag. Kampen vises i opptak på LFC TV og LFC TV Online kl 20.00. De røde må klare seg uten Conor Coady, Andre Wisdom, Suso, Samed Yesil og Adam Morgan. Alle fem er tatt opp i førstelagstroppen til kampen mot Young Boys i morgen. At Rodolfo Borrell ikke får stille med sitt antatt sterkeste lag i NextGen Series, gjør akademi-direktør Frank McParland stolt heller enn frustrert.

- Vårt primære mål er å få spillere opp på førstelaget, så det er utmerket at så mange spillere er en del av Europa League-troppen, sier Frank McParland til Liverpool Echo.

- Jeg antar at vi på mange måter er et offer for vår egen suksess. NextGen Series har vært strålende i å hjelpe til ved å bygge en bro over gapet mellom junior- og seniorfotball. Det har vært stort for deres utvikling.

- Spillere som Conor, Andre, Suso og Adam har hatt stor nytte av å spille i den turneringen for oss forrige sesong. Erfaring med bortereiser til Europa og alle forberedelser har gitt dem et godt grunnlag for denne uken.

- I tillegg til at vi mangler disse spillerne er vi også uten Raheem Sterling, Jon Flanagan og Jack Robinson, som alle har tatt steget opp.

- Raheem er faktisk berettiget til å spille NextGen de neste to sesongene, men han har gjort det så bra at han er med førstelaget nå.

Frank McParland bekrefter at den spissen Jerome Sinclair starter mot Inter.
- Jerome kommer til å starte. Han er bare 15 år. Det  blir også 16-åringer i startoppstillingen for oss. De får måle krefter mot 19-åringer, noe som ikke vil bli enkelt, men det vil være en stor erfaring for de yngre spillerne.

- Bare fordi vi stiller med yngre spillere, vil det ikke bety at vi stiller svakere. Det er en stor del av deres utvikling å spille i kamper som dette.

NextGen Series er utvidet fra 16 til 24 lag denne sesongen
- Vi var den første klubben som ble med i fjor fordi vi kunne se fordelene. De beste møter de beste. Vi spiller mot spillere fra andre kulturer og møter andre systemer og formasjoner. Det har virkelig blitt enda bedre med flere deltagende klubber,

- Vi er i en meget vanskelig gruppe. Inter er et meget godt lag, men vi ser frem til å se hvordan ungguttene klarer seg.

- Det gir dem selvsagt et løft å se at andre spillere har tatt steget opp til førstelaget. Vår oppgave er å sørge for at de følger i deres fotspor.