Glad for at eierne er tålmodige

I lys av at Roberto Di Matteo fikk sparken som Chelsea-manager i dag, takker Brendan Rodgers for den støtten og tålmodigheten som Liverpools eiere har vist ham.

- Jeg visste at de første månedene i klubben ville bli vanskelige. Du prøver å innføre og iverksette nye ideer uten å lykkes særlig godt. Men disse første månedene kunne ha vært mye verre for meg. Heldigvis har både jeg selv, spillerne og staben fokusert på jobben vår, og vi har ikke forandret oss på noen måte, kun forbedret oss, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse på Anfield i dag.

- Det eneste du kan gjøre er å ha grunnleggende tro på hvordan du arbeider, og jeg tror dette er måten klubben ønsker å jobbe på. Som manager må du håndtere det som skjer på kort sikt for å nå dine mål på lang sikt. Det er noe jeg lærte gjennom min jobb i Reading. Der fikk jeg en treårskontrakt, og tok jobben i den tro at jeg hadde tre år på meg til å forandre filosofien og ideene i klubben. Men 20 kamper senere sto jeg uten jobb. Det lærte meg noe om realitetene i manageryrket. Jeg lærte leksen min der.

- Jeg vil rette en takk til styret i Liverpool. Deres støtte var helt avgjørende. Dersom klubben skal bevege seg i riktig retning trenger vi stabilitet. Du ønsker selvsagt også suksess på kort sikt, og du ønsker å vise fremgang. Jeg mener vi begynner å vise fremgang nå, og det er en virkelig god lagånd som råder i klubben. Alle står sammen. Klarer vi å fortsette slik, og gå gjennom tunge stunder sammen, kan vi komme ut på andre siden og bringe Liverpool tilbake dit klubben hører hjemme.

- Men det er vanskelig i moderne fotball. Vi vil bli påført smertelige nederlag på veien, og til tider vil vi ta to eller tre steg frem, for så å ta ett tilbake. Men slik vil denne reisen være.

- Vi vil bli bedre i andre halvdel av sesongen. Denne gruppen vil bli sterkere, og det vil bli enklere å få fremgang når vi har styrket troppen. Jeg ønsker å bygge et lag som er konkurransedyktig, og med det mener jeg å kjempe i toppen av ligatabellen. Det er hvor alle lag ønsker å være, og det er ikke annerledes for oss.