Godt fornøyd med Coates

Sebastian Coates spilte sin første Premier League-kamp fra start, mot Stoke sist helg. Manager Kenny Dalglish var godt fornøyd med innsatsen til uruguayaneren.

- Vi er meget godt fornøyd med Seb så langt. Det har vært vanskelige tider for ham. Han er ung, og kommer fra Uruguay til en ny kultur. Men det har hjulpet ham at Luis og Maxi er her, og hjelper ham med å finne seg tilrette. Han har funnet seg meget godt til rette, uttalte Dalglish på sin pressekonferanse i formiddag.

- Vi er meget godt fornøyd med ham, men vi må være tålmodige med ham akkurat som med alle andre nye spillere som kommer til klubben. Det var sju spillere som kom før sesongen startet, og vi må være tålmodige med dem alle.

- De har helt klart hatt fremgang, og vil fortsette å ha fremgang jo lenger tid de tilbringer her.

- Sebastian gjorde det bra mot Stoke. Han spilte mot dem på bortebane i ligacupen, og gjorde det bra den gangen også. Han kan spille både i en bakre firer og en bakre femmer, noe som vi kan dra nytte av. Så snart han har blitt litt bedre akklimatisert, vil vi få se ham gjøre mer av det han gjorde i første omgang mot Stoke, da han tok med seg ballen ut av forsvar og utfordret folk. Det er noe han er i stand til. Vi vil være tålmodige, og jeg er sikker på at han vil være tålmodig også.

- Han ville ikke ha vært her om han ikke var en jordnær fyr. Vi plukket ham ikke ut av løse luften, dersom folk ikke tror vi gjorde leksen vår om ham på forhånd. Han ble kåret til «Turneringens unge spiller» i Copa America, og Uruguay vant turneringen. Det sier mye om hans evner som fotballspiller. Vi ønsket å forsikre oss om at han også var like god som person, og det er han.

- Vi er meget godt fornøyd med fremgangen han har hatt. Han er et viktig medlem av troppen, og vi er heldige som har ham og har muligheten til å benytte ham.