Har store planer for Suso

Brendan Rodgers ser Suso som Liverpools playmaker i årene som kommer.

I et intervju med Click Liverpool avslører Brendan Rodgers at han ser for seg Suso som fast inventar i en sentral rolle på sitt lag i årene som kommer.

Suso har blitt benyttet i flere ulike roller så langt, men på lang sikt akter altså Liverpool-manageren å benytte den kortvokste spanjolen i en mer sentral rolle enn han har spilt i de fleste kampene denne høsten.

- Jeg mener at hans beste posisjon er nummer 10-rollen, og vi vil utvikle ham med tanke på den rollen de neste par årene. Han er en ung gutt som ble forfremmet til førstelaget i sommer. Han har spilt noen kamper, og har gjort det veldig, veldig bra. Jeg har bedt ham spille som «falsk ving», der han skjærer mer innover. Men til slutt vil hans beste posisjon være som nummer 10. Han er en flott ung gutt å ha i gruppen, og som vi skal utvikle i årene som kommer, siteres Rodgers.

- Noen spillere er i stand til å spille på topp alene. Jeg jobbet med Didier Drogba i Chelsea, og dersom vi spilte med to på topp ville den andre spissen komme i veien for ham. Han trengte frihet til å gå på løp i alle retninger, og jeg mener at Luis Suarez også er en slik type som liker å bevege seg fritt i en rolle som enslig spiss. Men vi må selvsagt ha folk som da beveger seg inn i rommene han forlater. Suso er en slik spiller. Luis blir bedre hele tiden, og får nå mer erfaring med spill i dette landet. Han vet at han må gi alt akkurat nå. Han er en fyr som elsker fotball, og du ser hans lidenskap og jobben han legger ned. Jo flere mål han scorer, jo mer selvtillit vil han få. Han går nå til hver eneste kamp vel vitende om at han har gode muligheter til å score mål. Men det må han også takke sine lagkamerater for. Luis får mye skryt og lovprising, noe som bare er riktig, men han kan ikke scorene målene på egenhånd. De kommende månedene og årene vil vi utvikle spillerne rundt ham, slik at han får enda mer støtte.