Har tapt de tre siste på Old Trafford

Liverpool har tapt sine tre siste kamper på Old Trafford, men de røde fra Anfield finner håp i at man har slått flere storlag på bortebane denne sesongen.

Liverpool har spilt uavgjort i hele åtte av 12 hjemmekamper denne sesongen. Det betyr bare fire hjemmeseire, og 16 poeng tapt på Anfield. Man må tilbake til 1970/71-sesongen for å finne flere uavgjortkamper på hjemmebane. Den gangen spilte de røde uavgjort i 10 av totalt 21 hjemmekamper. Den statistikken kan stå for fall.

På mandag ble Liverpool det første laget i den engelske toppserien til å spille uavgjort i minst åtte av sine tolv første hjemmekamper i sesongen siden Manchester United i 1980/81-sesongen. United endte på åttendeplass den sesongen.

Denne sesongen har Liverpool så langt plukket 20 poeng på Anfield og 19 på bortebane. I fjor tok Liverpool 40 poeng på hjemmebane og 18 på bortebane over hele sesongen. Liverpool er også det laget i Premier League som har dårligst uttelling på sjansene sine denne sesongen. Bare ca 9% av sjansene blir omsatt i scoring.

Optimistene vil peke på at man er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og at man kun har tapt en av de siste 60 kampene på Anfield der Kenny Dalglish har ledet laget. Men det er på bortebane at Liverpool har imponert mest denne sesongen. De har slått Chelsea borte både i Premier League og Carling cup, de har slått Manchester City borte i Carling cup, og de har borteseire mot Arsenal og Everton i ligaen.

Kilde: Liverpool Daily Post