Historisk vanskelig vei til finalen

Liverpool er i sin 11. ligacupfinale, men har kommet dit etter kun én hjemmekamp. Kun ett lag tidligere, Arsenal i 2006/07, har spilt bare én kamp på eget gress på vei til finalen.

Liverpool har blitt det andre laget i historien som har nådd finalen i ligacupen etter bare å ha spilt én kamp på hjemmebane. Arsenal gjorde det samme i 2006/07, men Liverpool må håpe at historien ikke gjentar seg i finalen. Arsenal tapte den gangen 1-2 mot Chelsea.

Liverpool har beseiret Exeter, Brighton, Stoke, Chelsea og Manchester City borte, og nå venter Cardiff City i finalen. Eneste kampen som ikke ble vunnet var semifinalereturen mot Macnhester City på Anfield (2-2). Triumf  på Wembley vil bety at de røde har gått til topps 15 ganger i hjemlige cuper (så langt syv i FA-cupen og syv i ligacupen),  og da vil Anfield-klubben tangere Manchester Uniteds rekord.

Cardiff spiller i Championship. Kun én av de seneste syv klubbene som har nådd finalen uten å spille i øverste divisjon har gått til topps i ligacupen (Sheffield Wednesday i 1991).