Hva står i klausulen til Aquilani?

Aquilanis agent innrømmer at det hersker usikkerhet om spillerens fremtid. Det fremkommer også flere versjoner av hvor mange flere kamper Aquilani trenger for å nå klausulens 25 kamper.

Ifølge rapporter er AC Milan usikre på om de ønsker å beholde 27-åringen som er på sesonglangt lån.

Når Alberto Aquilani får 25 kamper for AC Milan utløser det en klausul i låneavtalen med Liverpool om at han automatisk blir AC Milan-spiller. Midtbanespilleren har totalt 29 kamper for AC Milan denne sesongen – 21 i Serie A, 1 i Coppa Italia og 7 i Champions League. Det har fremkommet flere ulike versjoner av hvilke kamper som skal telle og hvordan de skal telles.

1) Det ble først antatt at samtlige kamper gjaldt, og at både kamper fra start og innhopp telte like mye. Da ville imidlertid klausulen vært innfridd allerede.

2) Deretter ble det rapportert at et innbytte kun telte som en halv kamp. Da er i så fall Aquilani kommet opp i 23 kamper (Serie A 13+8, Coppa Italia 1, Champions League 3+4, Totalt 17+12).

3) Ifølge La Gazzetta dello Sport er det kun ligakamper som gjelder. Aquilani har vært på banen i 21 Serie A-kamper.

4) Spillerens agent sier nå at Aquilani er tre kamper unna fast kontrakt. Er det da Serie A pluss Coppa Italia som gjelder?

 Agent Franco Zavaglia innrømmer at det hersker tvil om Aquilanis fremtid.
- Jeg vet ikke om Milan kommer til å kjøpe ham. Vi må fortsatt vente og se, sier Franco Zavaglia til Gazzetta Giallorossa.

- Han er tilbake fra skade og igjen tilgjengelig for treneren. Han er bare tre kamper unna en permanent overgang til klubben.

Agenten utelukker imidlertid at midtbanespilleren returnerer til sin tidligere klubb Roma.
- Han er for dyr til å passe inn i systemet og politikken hos Giallorossi.

Aquilani selv foretrekker å bli værende i AC Milan.
- Jeg kunne ikke blitt behandlet bedre. Jeg føler meg restituert. Man kan ikke si at jeg er skadet AC Milan var storartede. De tok meg med til en nederlandsk spesialist, men mest av alt har de gitt meg gode råde.

Aqulaini har sien tanker om fremtiden.
- Jeg liker Liveprool, men Milan ligger i toppen.