Ian Ayre om regnskapet

Ian Ayre svarer på spørsmål om regnskapet til Liverpool Football Club, om inntekter, kontrakter, transfers, Champions League, Europa League og stadionplaner.

I et langt intervju med Ian Ayre i Liverpool Echo, svarer Liverpools daglig leder på spørsmål om det regnskapet fra 2010-11 som nå er lagt fram. Han forklarer at det måtte gjøres grep etter det feilstyrte regimet med Hicks og Gillett og at man nå søker etter kommersiell og sportslig fremgang. En må utnytte klubbens verdensomfattende supporterskare bedre, og en må tilbake til Champions League. Det vil også være viktig å finne en løsning på klubbens stadion.

Vi har plukket ut noe av det vesentlige:

Kommersielt/inntekter:
- Vi kan vise til gode tall. Det er vekst og vil bli ytterligere vekst til neste år.

- I de fem årene jeg har vært her har jeg imidlertid sagt at vi er langt, langt etter. Vi føler fortsatt at vi har en del å ta igjen.

- Vi har demonstrert at vi kan få til store avtaler, og at vi er en stor klubb som er attraktiv på verdensbasis. Dette har blitt understreket siste år med investeringen fra Warrior Sports. (Med i regnskapet er ny sponsoravtale med Standard Chartered, men ikke den nye utstyrsleverandøren Warrior).

- Hva som er det neste på programmet er å lære, og sørge for at vi kan levere tjenester mer lokalt over hele verden.

- En kan si at Asia er den største muligheten for Liverpool, hvor vi må skape en løsning for en supporter som for eksempel bor i Jakarta (Indonesia). Du kan ikke gå på kamp der, men du kan fortsatt ta del i produkter og service i forbindelse med Liverpool og du vil behøve å få det i ditt eget språk. Vi må skape noe lokalt som gjør at du kan bestille noe online i Jakarta i dag og så kunne få det og betale for det dagen etter. Det er vårt neste store skritt.

- Vi har gjort mange undersøkelser, og ikke et sted har jeg sett at vi har mindre enn 100 millioner fans på verdensbasis. Vi må komme i kontakt og engasjere disse menneskene.

Oppløste kontrakter (£8,4M)
- Dette er ikke uvanlig. Dette er i sammenheng med Roy (Hodgson) og noen fra hans stab, og også det at Christian Purslow gikk. En ønsker ikke at det skal skje, men det er en del av fotballen og under spesielle omstendigheter er det riktig å gjøre en forandring.

Transfers
- Tallene gjenspeiler kjøp og salg. Jeg mener det viser en forpliktelse fra klubben om å hente inn nye spillere. Vi reiser til en cupfinale denne uka og har en mye større og bedre tropp enn vi trolig hadde for 12 måneder siden.

Champions League
- Det er to sider ved dette. Vi behøver det på lang sikt hvis vi ønsker å være blant de største klubbene i verden, men det betyr heller ikke slutten for LFC ved å ikke være med.

- Det er absolutt vårt hovedmål og noe vi er fokusert på. En ser verdien av det gjennom tapte inntekter, og det er noe alle ønsker. Samtidig har vi i denne perioden investert £131M i nye spillere, som forteller at vi har en god grunnmur å bygge ut fra.

Europa League
- Det vil bli generert mange millioner pund fra å spille i Europa League, og jeg er sikker på at Kenny vil si at det vil hjelpe til med å bygge opp en tropp og forberede dem for noe større. Å spille i Europa League neste sesong vil være et skritt fremover, forhåpentligvis på veien til noe enda større og bedre.

Stadion
- Vi er veldig opptatt av å gjøre hva som er best for Liverpool FC. Det vil bli betydelige utlegg ved å bygge en ny stadion, noe det også vil bli ved å modernisere nåværende Anfield.

- Vi må finne en løsning som fungerer, som er økonomisk og er noe på langt sikt. Det økonomiske må hjelpes gjennom en partner som gir navn til stadion.

- I forhold til ny stadion har vi på plass design, byggetillatelse og tomt, så det vil ikke gi ekstra kostnader. I forhold til mulig modernisering vil det måtte bli noe kostnader i forhold til design og byggetillatelse, men vi må i så fall sørge for at det blir gjort med kontroll og forsiktighet.