Imponert over Lucas

Joe Allen ble mektig imponert over Lucas Leiva i brasilianerens comeback etter langvarig skade.

Lucas spilte en meget god kamp i 1-0 seieren over Southampton på lørdag, og Allen tror at midtbanespilleren vil være med å løfte laget i de kommende kampene.

- Du vil alltid savne kvalitetsspillere som Lucas, og det er flott å ha ham tilbake på laget, sier Allen til Liverpool Echo.

- Det var en bitter pille å svelge for oss da han ble skadet mot Manchester City. Han hadde jobbet veldig hardt for å komme tilbake etter kneskaden. Det var en skuffelse både for ham personlig og for fotballklubben, slår waliseren fast.

- Det faktum at han nå er tilbake vil bety at han vil hjelpe laget å få fremgang, med de styrker og kvaliteter han bringer med seg. Han spiller i en veldig viktig rolle i laget.

- Studerer man hva topplagene har i den posisjonen, er det alltid en kvalitetsspiller. Lucas er en nøkkelspiller for oss med den måten vi spiller på.

- Nå som han er tilbake, er jeg sikker på at vi vil dra nytte av det, og at vi vil plukke flere poeng og klatre på tabellen.

Med Lucas tilbake kunne Allen bidra mer fremover på banen, noe waliseren satte pris på.

- Jeg fikk spille i en mer naturlig posisjon for meg. Jeg har ikke spilt der på en stund, så jeg prøvde å finne tilbake til gamle takter, men det var flott å være med på å vinne.

- Det var en sikkerhet for meg å vite at Lucas var der. Det ga meg sjansen til å slippe meg mer løs høyere oppe i banen, ved å forsøke å bli involvert med å skape og score mål.

Allen tror det fortsatt er mulig for Liverpool å bli blant de fire beste lagene i Premier League denne sesongen.

- For en klubb som Liverpool må det være målet vårt. Vi har tatt igjen litt av det tapte, og nå står vi foran noen kamper der vi ønsker å plukke poeng og redusere avstanden ytterligere.

- Vi trengte tre poeng på hjemmebane etter det skuffende tapet for Spurs der vi presterte på høyt nivå, og det klarte vi. Det eneste som var frustrerende var at vi ikke gjorde flere mål.

- Så lenge du leder bare 1-0 vil det være situasjoner der du blir sårbar, uansett hvem du møter på dette nivået. Men vi klarte oss rimelig bra kampen ut. Nå ønsker vi at dette skal være starten på en ny lang rekke kamper uten tap.

Allen innrømmer dog at Liverpool vil savne suspenderte Luis Suarez i neste ligakamp, borte mot West Ham.

- Det vil være en nedtur for ethvert lag å miste en spiller som Luis. Det er synd han vil måtte stå over. Nå er det opp til oss andre å bidra med scoringer. Daniel bidro med en flott heading på lørdag. Vi kan kanskje ikke forvente så mange slike fra ham, men hans scoring var viktig i helgen.

Før de røde kan begynne å tenke på West Ham-kampen har de imidlertid en viktig bortekamp mot Udinese i Europa League. En kamp som må vinnes skal Liverpool være sikre på avansement fra gruppen.

- Vi står foran en spennende kamp i Europa League, og har alt å spille for. Vi reiser til Italia med tro på at vi skal klare det, og ser frem til kampen, avslutter Allen.