Inspirert av Carra

Andre Wisdom ser opp til spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard, rutinerte lagkamerater som bidrar til at unggutten beholder bena solid plantet på bakken.



- Jeg ser på alt han gjør og lytter til alt han sier, sier Wisdom om Jamie Carragher til Liverpools hjemmeprogram. – Da vi slo Norwich hjalp han med å organisere forsvaret fra benken.

- Da vi hadde en corner ble jeg værende tilbake og han fortalte at jeg skulle justere min posisjon, for så å sette tommelen i været da jeg var i det riktige området. Det hjelper mye. Han har spilt over 700 kamper slik at han vet nøyaktig hva han snakker om. Jeg setter virkelig pris på det.

- Du ser spesielt mot en type som Jamie Carragher siden han har spilt høyreback, venstreback og på midtbanen før han ble fast i midtforsvaret. Jeg spilte mest i det sentrale forsvaret tidligere, men jeg har også erfaring med å spille på andre plasser.

- Jeg har spilt både høyre- og venstreback, i tillegg til på midtbanen. I den nasjonale juniorfinalen i 2009, da jeg bare var 15 år, spilte jeg sentralt på midtbanen mot Jack Wilshire. Det var lærerikt.

- I dagens fotball tror jeg ingen spiller har råd til å si at de bare kan spille i en posisjon på banen. Kanskje blir det slik i fremtiden at jeg kommer til å spille midtstopper, men så lenge jeg er i lagoppstillingen er det noe jeg ikke bryr meg om.

19-åringen har startet syv kamper for Liverpool denne sesongen, hvorav de fire siste i Premier League. Han har gjort det meget bra på høyrebacken, men fikk kjørt seg på Goodison Park mot Kevin Mirallas. Jose Enrique gjorde samtidig en bra innsats på motsatt side av forsvaret, og hvis Glen Johnson blir spilleklar til søndagens møte med Newcastle blir det spennende å se hvilket backpar som Brendan Rodgers velger.

- Jeg vet det er lett å la seg rive med, men jeg har bare spilt noen få kamper, fortsetter den modne tenåringen. – Du ser spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard, som har vært her i årevis og fortsatt viser en slik intensitet på trening og i kamper. Du kan aldri bli for tilfreds eller for komfortabel. Det vil alltid være noen som står klar til å ta din plass.

- Jeg er også klar over at jeg spiller for Liverpool og før eller siden kan manageren komme til å vrake meg fra laget. Han vet når det er best å sette inn unge spillere, og når han skal sette dem ut.

- Jeg er klar over at det vil ikke alltid være slik det er nå. Forhåpentligvis vil jeg være i Liverpool i lang tid, men jeg vet at det vil komme vanskelige øyeblikk.

- Samtidig, du er nødt til å ta ting som de kommer. Minimum av hva du kan gjøre er å gi hundre prosent. Hvis du ikke gjør det svikter du deg selv, laget, fansen og trenerstaben.