Jakter Ligacup-trofé nummer 8

Sjekk de statistiske godbitene foran Ligacup-finalen.

Liverpool spiller sin ellevte Ligacup-finale i morgen. Syv av de foregående ti har vært spilt på Wembley.

Ingen klubber har flere Ligacup-trofeer enn Liverpool, som står med syv. Aston Villa følger etter med fem Ligacup-titler.

Gjennom hele Ligacup-historien, står Liverpool med 126 seiere, 43 uavgjorte kamper og 42 nederlag på 211 kamper. Anfield-klubben har scoret totalt 427 mål, og har sluppet inn 202 baklengsmål.

Forrige gang Liverpool vant Ligacup-trofeet var tilbake i 2003. Steven Gerrard og Michael Owen scoret målene da rødtrøyene senket erkerival Manchester United på Millennium Stadium i Cardiff.

Liverpool besøker Wembley for 32. gang i morgen. Merseyside-klubben står oppført med 16 Wembley-triumfer og ni tap. Fem matcher har endt uavgjort. Forrige Wembley-besøk var i 1996, da Manchester United ble for sterke i FA-cupfinalen.

Liverpool har deltatt i til sammen 149 runder av Ligacupen. Finalen på Wembley blir altså runde nummer 150.

Exeter, Brighton, Stoke, Chelsea og Manchester City ble i tur og orden ekspedert ut av Ligacupen av Liverpool denne sesongen. Merseyside-klubben scoret tolv mål på seks kamper, og slapp inn fem. Fem av kampene endte med seier, mens returoppgjøret mot Manchester City i semifinalen endte uavgjort.

Cardiff og Liverpool møttes i Ligacupen i oktober 2007. Oppgjøret på Anfield endte med 2-1-seier for hjemmelaget, etter at Steven Gerrard og Nabil El Zhar noterte seg i målprotokollen. Bare fire av spillerne som tok del i kampen er fortsatt på Anfield: Gerrard, Jamie Carragher, Lucas Leiva og Fábio Aurélio.

Liverpool har opplevd fem Ligacup-straffekonker gjennom historien. To av dem endte med tap: Mot Wimbledon i 1993 og mot Northampton i 2010. Det er de eneste straffekonktapene Liverpool har på tolv forsøk i offisielle turneringer.

Anfield-klubben har scoret i 43 av de 44 siste Ligacup-kampene. 0-2-tapet mot Chelsea på Stamford Bridge i desember 2007 er det eneste tilfellet der rødtrøyene ikke har maktet å finne veien til nettmaskene.

Liverpool scorer alltid mot motstand fra lavere divisjoner. Kun ett lag fra Football League har maktet å holde buret rent mot Merseyside-laget de siste 20 årene. Det var Middlesbrough, som klarte bedriften semifinalens andre kamp i februar 1998.

De røde har brukt 24 spillere på seks kamper i Ligacupen denne sesongen. Cardiff har benyttet 28 spillere på sine syv matcher.

Liverpool er den ellevte nåværende Premier League-klubben som får spille på nye Wembley.

Hvis Liverpool slår Cardiff, blir Kenny Dalglish den tredje manageren til å vinne alle de tre store engelske turneringene - Premier League, FA-cupen og Ligacupen - i sitt nåværende format. Tidligere har Alex Ferguson og José Mourinho klart det.

Kenny Dalglish gjør seg klar for sitt 28. besøk på Wembley som spiller og manager. De foregående 27 besøkene har gitt ham tolv triumfer og ni tap. 20 av disse besøkene har vært med Liverpool, og da er fasiten ti seiere og fire nederlag.

Forrige gang Dalglish var på Wembley, var som Newcastle-manager i 1999. Den gangen ble det 0-2-tap for Manchester United. Vi må tilbake til 1990 for å finne forrige gang han var på Wembley som Liverpool-manager. Charity Shield-kampen mellom Liverpool og Manchester United endte 1-1.

Dalglish ledet Liverpool på Wembley i Ligacup-finalen i 1987. Arsenal stod på motsatt banehalvdel, og the Gunners vant 2-1.

Skotten leder for øvrig sin 38. Ligacup-kamp for Liverpool. Kun Sir Bobby Robson har ledet et lag i flere Ligacup-matcher (53).

Som spiller vant Dalglish fire vinnermedaljer i Ligacupen. Han spilte i seks finaler. Ingen har spilt i flere, men Ian Rush fikk også med seg seks finaleopptredener.

Craig Bellamy spilte 36 kamper på utlån i Cardiff forrige sesong - 35 i det ordinære ligaspillet, samt den første play-off-semifinalen mot Reading. Waliseren noterte seg for elleve fulltreffere i Bluebirds-drakten.

Samme Bellamy har scoret tre hat-trick i karrieren. Det forrige så langt tilbake som i 2005, da han nettet tre ganger for Celtic mot Dundee United i skotsk Premier League.

Waliseren har til gode å vinne et stort trofé i engelsk fotball. 32-åringen vant riktignok Charity Shield med Liverpool i 2006, men for øvrig har han kunne vunnet den skotske cupen med Celtic i 2005.

Steven Gerrard har scoret ni Ligacup-mål for Liverpool. Dersom han netter i morgen, vil han tre inn i en eksklusiv klubb med spillere som har scoret ti eller flere Ligacup-mål for de helrøde. Ian Rush (48), Robbie Fowler (29), Kenny Dalglish (27), Ronnie Whelan (14), Steve McMahon (13), Danny Murphy (11), Steve McManaman og David Fairclough (begge 10) er fra før medlem i klubben.

Pepe Reina er den eneste Liverpool-spilleren som har spilt i samtlige kamper i Ligacupen denne sesongen. Han har ikke opplevd å tape noen av de syv Ligacup-matchene han har deltatt i siden han kom til Anfield.

Steven Gerrard og Jamie Carragher har begge muligheten til å spille i sin fjerde Ligacup-finale. Duoen var involvert i 2001, 2003 og 2005.

Glen Johnson vant Ligacupen for Chelsea mot Liverpool i 2005. Høyrebacken kom inn for Joe Cole etter 81 minutter i det oppgjøret.

Stewart Downing kan spille sin andre Ligacup-finale. Han var ubenyttet reserve da Middlesbrough slo Bolton 2-1 i 2004, mens han var tapende finalist i 2010 da Aston Villa tapte for Manchester United.

Steven Gerrard kan bli den fjerde spilleren som har scoret i en Ligacup-finale på Millennium Stadium og Wembley. Tidligere har Didier Drogba, Michael Owen og Wayne Rooney klart bedriften.

Skulle Gerrard tegne seg på scoringslisten, vil navnet hans stå notert i målprotokollen i tre strake Ligacup-finaler. Han scoret for Liverpool mot Manchester United i 2003, før han scoret for Chelsea mot Liverpool i 2005.

Den forrige Liverpool-spilleren som scoret for klubben på Wembley, er Steve McManaman. Kantspilleren scoret begge målene da Liverpool slo Bolton 2-1 i Ligacupfinalen i 1995.

Bare én Liverpool-spiller har noensinne scoret hat-trick mot Cardiff. Det var Harry Chambers - helt tilbake i 1922.

Hver gang Liverpool har vunnet Ligacupen, har en drikkevareprodusent sponset turneringen. Mellom 1981 og 1984 var Milk Marketing Board sponsor, mens Coca-Cola sponset turneringen i 1995. I 2001 og 2003 var det Worthington som sponset Ligacupen.

Cardiff har kvalifisert seg for sin fjerde nasjonale cupfinale. Dette er andre gang på fem år at waliserne besøker Wembley.

Forrige gang Cardiff var på Wembley var i 2010, men Blackpool ble for sterke i play-off-finalen. Charlie Adam scoret oransjetrøyenes første mål, som til slutt vant 3-2. Adam scoret også mot Cardiff tidligere samme sesong, da han ble matchvinner i Championship-oppgjøret på Cardiff Stadium.

The Bluebirds har spilt tre FA-cupfinaler. I 1925 ble det tap for Sheffield United, før waliserne revansjerte seg med 1-0 mot Arsenal to år senere. I 2008 røk de 0-1 for Portsmouth, som stilte med nåværende Liverpool-back Glen Johnson fra start.

Kun tre av spillerne som var med på å tape FA-cupfinalen i 2008 er fortsatt i klubben: Kevin McNaughton, Peter Whittingham og Stephen McPhail.

Waliserne spiller sin første Ligacup-finale. Blåtrøyene nådde semifinalen i 1965/1966-sesongen, men det ble bråstopp ved nest siste hinder - for West Ham United vant 10-3 over to kamper.

Forrige sesong tapte de 2-1 for Peterborough i andre runde.

Cardiff spiller sin niende strake sesong på nivå to. De rykket opp i 2003, etter å ha slått Queens Park Rangers i play-off-finalen. Men the Bluebirds har ikke vært i øverste divisjon siden 1961/1962-sesongen.

De har vunnet seks av syv Carling Cup-kamper denne sesongen. Det eneste tapet kom i semifinalens første kamp, da Crystal Palace vant 1-0 på Selhurst Park. Cardiff scoret fjorten mål og slapp inn syv på veien til finalen.

To av Ligacup-kampene ble avgjort etter straffekonk. Tredjerundekampen mot Leicester endte 2-2, men Cardiff var best fra krittmerket og vant 7-6 i konkurransen fra ellevemeteren. Etter at begge semifinaleoppgjørene mellom Crystal Palace og Cardiff hadde endt med 1-0-seier til hjemmelaget, gikk Malky Mackays menn seirende ut av straffekonken med sifrene 3-1.

Craig Conway og Rudy Gestede scoret i begge straffekonkene.

Siden finaleplassen ble klar, har Cardiff tatt fire av femten mulige poeng i serien. Forrige seier dateres tilbake til 14. februar, da Peterborough ble slått 3-1. På fremmed gress er statistikken enda mørkere: The Bluebirds har ikke vunnet på bortebane siden 1-0-seieren mot Nottingham Forest på nyttårsaften.

Cardiff har holdt nullen i to av de siste elleve kampene i liga og cup. Waliserne har dessuten sluppet inn tre mål i to av de siste fire kampene.

Forrige helg tapte de 0-3 for Ipswich på Portman Road.

Kenny Miller har tidligere vunnet den skotske Ligacupen. Spissen scoret seiersmålet da Rangers slo St. Mirren i 2010.

Andrew Taylor er den eneste som har spilt samtlige syv kamper for Cardiff i Ligacupen denne sesongen.

Anthony Gerrard, Steven Gerrards fetter, spilte i tre av kampene på veien til finalen. Forsvarsspilleren noterte seg også for en scoring i 2-0-seieren mot Blackburn i femte runde.

Cardiff-keeper Tom Heaton har bare spilt to ligakamper denne sesongen, men eks-Manchester United-målvakten har voktet buret i seks cupkamper. Han reddet to straffer i straffesparkkonkurransen i semifinalen mot Crystal Palace.

Cardiff-forsvarer Darcy Blake var både Cardiff- og Liverpool-supporter som barn.

The Bluebirds har vunnet åtte av de siste ti kampene mot Liverpool i alle turneringer.

Liverpool har bare vunnet ni av de 29 oppgjørene mot Cardiff i liga og cup. Waliserne står til sammenligning med 18 triumfer.

Bare fem ganger tidligere har et lag fra en lavere divisjon løftet Ligacup-trofeet: Norwich City i 1962, Queens Park Rangers fem år senere, Swindon Town i 1969, Aston Villa i 1975 og Sheffield Wednesday i 1991. QPR, Swindon og Wednesday beseiret motstand fra toppdivisjonen.

Mark Clattenburg dømmer finalen. Han har tidligere vært pipeblåser i elleve Liverpool-matcher, og Anfield-klubben står med 4-4-3 på de kampene. Forrige gang han dømte de røde, var i 0-1-tapet for Stoke i Premier League i september.

Forrige gang Clattenburg dømte Cardiff, viste han ut to Bluebirds-spillere. Det var i en kamp mot Leeds i 2007.