Jones vurderte å forlate Liverpool

Brad Jones innrømmer at han vurderte å forlate Liverpool etter han fikk status som tredjekeeper på Anfield. Men Donis personlige problemer har gitt australieren en sjanse til mer spilletid med liverbirden på brystet.

- Det kom til et punkt der jeg begynte å se meg om etter en annen klubb. Fjoråret var tøft fordi jeg ikke var involvert. Jeg kunne ikke fortsette her som tredjekeeper. Jeg kunne ikke slå meg til ro med en slik tilværelse, innrømmer Jones overfor Liverpool Echo.

At Jones allerede har spilt to kamper for Liverpool denne sesongen, og får sin tredje i kveld, skyldes i all hovedsak andrekeeper Donis situasjon. Liverpools brasilianske sisteskanse er fortsatt i hjemlandet Brasil på grunn av personlige problemer. Dette har ført til at Jones har fått muligheten til å leve ut barndomsdrømmen. Morens familie er nemlig fra Liverpool, og han vokste opp som Liverpool-supporter i Perth i det vestlige Australia.

- Det finnes fotografier av meg i 6-8 årsalderen der jeg løper rundt i huset i alle de Liverpool-draktene som fantes. Min mors familie pleide å sende dem til meg, forklarer Jones.

- Jeg hadde alle plakatene opphengt på veggene. Jeg hadde Liverpool Echos årbok fra 1987/88, og min far har den fortsatt. Den er ganske slitt, men han har den fortsatt!

- På skolen pleide læreren å spørre hva vi ville bli når vi ble eldre. De fleste svarte brannmann eller politimann. Når jeg svarte fotballspiller, var det ingen som trodde på meg. Jeg var den eneste som spilte fotball på min skole på den tiden. Den dag i dag finnes det ikke fotballmål på den skolen.

- Jeg sa to ting når jeg var åtte år gammel. Den ene tingen jeg sa var at jeg skulle spille for Australia – noe jeg har gjort – og den andre tingen var at jeg skulle spille for Liverpool – noe jeg nå har gjort.

- For meg var det ikke en vanlig fotballovergang å komme til Liverpool. Det var et mål som ble nådd. En kamp for klubben var stort, men nå ønsker jeg å spille flere. Det er noe med å komme på trening på Melwood hver dag som gjør at man føler det er verdt strevet. Så lenge manageren vil ha meg i denne klubben, blir jeg her nå.