Kamp nummer 150 for Skrtel

Martin Skrtel vil spille sin kamp nummer 150 for Liverpool, når de røde møter Manchester City i den første semifinalen i Carling Cup i kveld. Slovaken mener han er en mye bedre spiller nå enn da han kom til klubben i 2008.

I dag er det fire år siden Martin Skrtel kom til Liverpool fra Zenit St Petersburg for £6.5M. Etter en svak start for Anfield-klubben, virker det som lykken er i ferd med å snu for slovaken. Men han husker ennå med gru sin første kamp fra start for klubben, mot amatørene fra Havant & Waterloville i FA-cupen i 2008.

- Jeg husker jeg dro tilbake til hotellet, og jeg visste at jeg ikke hadde gjort noen god kamp, forteller Skrtel til Daily Express.

Blant annet gjorde slovaken selvmål etter en halvtimes spill.

- Jeg visste at folk snakket om meg, og at jeg ikke var god nok for Liverpool, selv om de hadde betalt mange penger for meg. Jeg ønsket bare å vise at jeg var en bedre spiller enn det jeg fikk vist mot Havant.

- Det var litt vanskelig for meg til å begynne med. Jeg kom fra Russland, og alt var annerledes. Jeg kom til en stor klubb. En av de største i verden. Alt var litt fremmed for meg. Jeg kom inn i en garderobe med spillere som Stevie, Fernando og Carra. Jeg var ikke vant til det.

- Den første måneden var selvsagt tøff for meg. Jeg kunne ikke snakke engelsk. Jeg kunne ikke forstå mine medspillere, og det første jeg gjorde var å forsøke og gjøre noe med språkproblemene. På banen startet jeg heller ikke bra.

- For meg var det viktig at Rafa sa til meg at jeg ikke skulle bekymre meg over det som skjedde i Havant-kampen. Han ba meg se fremover til neste kamp, og lovet å gi meg sjansen til å vise at jeg er en bedre spiller enn jeg fikk vist i den kampen. Etter dette ønsket jeg bare å vise at jeg var god nok til å spille for Liverpool, og det er målet jeg har jobbet mot.

 - Jeg merker at folk ser på meg med andre øyne nå enn de gjorde den gangen, noe jeg er glad for.

Den siste tiden har Skrtel utgjort et solid stopperpar sammen med Daniel Agger, og duoen har holdt veteranen Jamie Carragher på innbytterbenken.

- Vi terper mye forsvarsspill på trening med Steve Clarke, og det har trolig hjulpet alle i forsvarsrekka, sier mannen som vil spille sin 150.kamp for klubben i kveld.

- Etter at Kenny og Steve kom til klubben har stemningen rundt laget endret seg. Alt er mye bedre nå. Jeg føler jeg har tillit hos manageren, noe som er viktig for meg. Det er kanskje grunnen til at jeg har blitt bedre.

- Dette er trolig den beste perioden i min karriere, og definitivt den beste perioden etter at jeg kom til Liverpool. For et par år siden tvilte folk på meg. Jeg kunne se det på deres reaksjoner, at de mente at jeg ikke spilte stabilt nok. Jeg håper jeg har vært god nok det siste året, og bevist at jeg kan spille for Liverpool.