Kampfakta: Blackburn - Liverpool 2-3

Liverpool og Blackburn møttes til duell på Ewood Park Tirsdag kveld, dette var det 143. møtet mellom de to klubbene og nummer 18 på Ewood Park i Premier League sammenheng.

Liverpool startet glimrende på Ewood Park og tok tidlig føringen anført av spesielt Maxi og Bellamy. Etter bare 16 minutter stod det allerede 0-2, Maxi hadde satt inn begge, klinisk og rolig. De første 16 minuttene slo Liverpool 69 pasninger og traff på bare 50(72%) av disse, en ganske lav prosent ift hvor vi pleier å ligge(81%). Men allikvel satte vi inn to mål disse første 16 minuttene.

Om vi skal regne hvor mange pasninger Liverpool har brukt per mål denne sesongen kommer vi ganske høyt, hele 406.8 pasninger bruker vi i snitt per mål denne sesongen. Skal vi sammenligne med f.eks Manchester City som bruker 232.8 pasninger i snitt for å score ett mål.

Offensivt var ikke Liverpool det førende laget som de pleier å være, vi ble selvfølgelig svekket av utvisningen på Doni og måtte jobbe med én mann mindre på banen.

4

Liverpool var for første gang på lenge underlegne i possession, man må faktisk helt tilbake til kampen på Old Trafford 11.02 der man hadde ball i 45.1 % av tiden. Ellers kan man se at vi er ett par hakk under der vi pleier å være når det gjelder pasningsprosent, 77% sammenlignet med 81. Vår beste 15-minutters periode er fra det 30. minutt til pause, da vi treffer på 57 av 69 pasninger som gir oss 82%  - der vi pleier å ligge. Skuddene i denne kampen for begge lag er identisk, det samme er forsåvidt pasningsspillet òg.

Det eneste de er dominerende på er innkast og innlegg, noe som forteller oss at de hadde mye kantspill, da passet det perfekt med Kaptein Skrtel og 198cm høye Coates i forsvaret. Alt i alt er det en jevnspilt kamp i den offensive delen av spillet.

27(19)

Blackburn var svært gode til å takle i den defensive tredjedelen i går, Liverpool ikke fult så bra, men fortsatt godkjent. Samtidig var vi klart best i possession duellene, og dette kan fort ha vært en avgjørende faktor, da vi fikk muligheten til å kjenne litt på ball. Sjanser slipt til er helt jevnt og det samme er brudd i spillet - eller såkalte «interceptions». Klareringene var en ganske rar statistikk, der Blackburn bare klarerer to ganger i løpet av hele kampen, oppsiktsvekkende – Liverpool hadde 11, som er normalt.

I hodeduellene var vi soleklart best, vi vant 19 av 27 dueller i den defensive tredjedelen. Blackburn hadde òg 27 hodedueller i den defensive tredjedelen men måtte hanskes med matchvinner Andy Carroll. Den store mannen med den store summen hengende over seg vant 90% av hodeduellene i kampen i går, selv om han i store deler av kampen var alene på topp – i tillegg vant han 14 av 18 dueller langs bakken og gjorde det enklere for laget og flytte etter. God kamp kamp av rekord-signeringen.

79%

Vår beste spiller var Glen Johnson som traff med 94 % av pasningene sine i går kveld – han traff på 15 av 16 pasninger i sine 55 minutt på banen. Av de som spilte hele kampen var det Skrtel med sine 86 % som var best – Kapteinen for dagen traff med 31 av 36 pasninger, blant annet en pasning på 70 meter som var tredje sist før Maxi’s 0-1 scoring.

(Skrtel’s 70-meter pasning, ca fra straffemerket til 10 meter utenfor 16-meteren på andre siden av banen)

Ellers er det veldig gledelig at Daniel Agger er tilbake, vi har sluppet inn mål hvert 152. minutt, sammenlignet med innslupne hvert 83. minutt uten Agger.

Noen korte fakta på Agger; Han har vunnet 38 av 60 hodedueller denne sesongen. Han har vunnet 95 av 142 possession-dueller. Han har vært med på 7 av 11 «cleen-sheets» denne sesongen til tross for å bare ha spilt 1781 av 3128 minutter (56% av tiden).

En litt vittig ting om hva effektivitet kan gjøre for dette laget: Liverpool hadde bare 53 suksessfulle pasninger på den siste tredjedelen – det nest laveste denne sesongen, allikvel satte vi inn tre mål.

Til slutt noen trivia og fakta i Opta-stil:

• 3 - Alle kampene Liverpool har vunnet i ligaen i 2012 har kommet på en Tirsdag der vi har scoret tre mål. Savner vi CL?
  • 22 – Antall poeng vi har tatt på de 10 siste startene til Andy Carroll, av 30 mulige. Beist.
  • 40 – Liverpool har nå 40 mål denne sesongen, 60% av de har blitt scoret med Andy Carroll på banen. Til tross for å bare ha spilt 54% av tiden.
  • 1 – Brad Jones er den eneste keeperen som har reddet et straffespark for Liverpool de to siste sesongene.
  • 1 – Andy Carroll scoret Liverpool’s første mål på overtid denne sesongen, og sitt første på hodet på over ett år. Avgjørelse.
  • 13 – Antall mål Maxi har på de siste 16 startene for Liverpool i alle turneringer. Goalgetter.
  • 10. – Den 10. April for akkurat 5 år siden slapp Doni inn 7 mål på Old Trafford, akkurat 5 år senere får han rødt kort på Ewood Park. Ulykkesdag?
  • 4 – Maxi har scoret på 4 mål på 11 skudd denne sesongen, 36% som er best på laget. Ros.
  • 4 – Liverpool og Blackburn er det eneste to lagene til å bomme på 4 straffer denne sesongen. Straffetrening.

Om du ønsker flere slik facts og statistikker anbefaler vi deg å følge denne twitter-siden: OptaNorLFC