Kampfakta: Liverpool - West Bromwich

Det var duket for oppgjør nummer 136 mellom de to lagene og nummer 59 på Anfield i liga-sammenheng. West Bromwich hadde ikke vunnet på 45 år på Anfield.

Dette hadde vi sett før. Liverpool styrer kampen, har mest ball, bommer på klare målsjanser og treffer stolpen. Denne kampen oppsummerte Liverpool’s Premier League sesong på en perfekt måte.

Liverpool startet med høyt press og hadde ballen soleklart mest de første 15 minuttene, 65% av ballinnehavet og 95 suksessfulle pasninger ble slått. Dominansen startet som vanlig tidlig, fortsatte hele kampen gjennom, men det ble nok en frustrerende kveld på Anfield sett med røde øyne.

Liverpool har et forferdelig snitt når det kommer til pasninger per mål. I snitt bruker Liverpool 410 pasninger per mål. Ekstreme tall når vi sammenligner med f.eks Manchester City som bruker 220 pasninger per mål, og United 216. Dette er nok noe de fleste som har sett Liverpool’s kamper registrerer, det at Liverpool har mye ball, men det ser ut til at de ikke vet helt hva de skal gjøre med den. I 2010/2012 sesongen brukte vi 283 pasninger per mål.

Over til kampen, og hva lagene foretok seg offensivt.

2

Statistikkene viser det vi alle kunne se, Liverpool var det klart dominerende laget gjennom hele kampen og hadde ballen klart mest. 565 pasninger og 472 til medspiller, en fin pasningskamp.  194 av disse pasningene gikk fremover i banen, som gir oss 34% av pasningene fremover i banen, om vi ser på  statistik denne sesongen er det langt under det vi pleier å ha.  47% fremover i banen har vi totalt denne sesongen, sammenlignet med fjorårets 57%.

Liverpool hadde 46(!) innlegg, hele 16 mer enn det vi snitter på, dette var kampen med flest innlegg denne sesongen. Innleggskvaliteten var helt forferdelig, som vanlig. Bare 7 av totalt 46 innlegg traff medspiller, hvorav 4 av disse traff Carroll.

Selv om vi dominerte og hadde ballen mye på deres banehalvdel ble flest av våre pasninger slått på vår egen banehalvdel, 227 sammenlignet med 224 på motstanderens banehalvdel.

13

Av de 16 hodeduellene Liverpool vant i kampen stod Andy Carroll for 10 av disse, 63.5 % av hodeduellene vunnet. Han vant totalt 10 av 17 luftdueller.

West Bromwich fremstod som et defensivt orientert lag, som forventet når man så hvilken manager de hadde på sidelinjen. De forsvarte seg ikke godt og kunne sluppet inn både 4 og 5 mål på Anfield. De klarerte veldig mye, flest klareringer gjort av et lag på Anfield denne sesongen med sine 47, sammenlignet med de 2 klareringene Blackburn gjorde i forrige runde. Totalt slapp de til 30 mulige målsjanser - et ekstremt høyt tall. Blackburn er nærmeste utfordrer som slapp til 22 sjanser i sitt besøk til Anfield.

Liverpool fremstod som vanlig bra defensivt, men slapp til to store sjanser. Det måtte en personlig feil fra Glen Johnson til for at West Bromwich skulle score - personlige feil har ofte vært årsaken til mål i et ellers solid forsvar denne sesongen.

67%

Maxi Rodriguez var vår sikreste spiller med ball i beina i dag, med sine 95% gode pasninger. Denne statistikken «lyver» litt; av Maxi’s 41 pasninger var bare 3 av de fremover i banen, som vanlig på det sikre altså fra Maxi. Reina som keeper hadde i dag  94%, meget høyt til å være keeper, keepere ligger rundt 60% til vanlig. Ellers var det  en litt skuffende kamp av Agger som som bare traff med 3/4 av pasningene sine i dag, i tillegg tapte han hodeduellen foran sjansen til Brunt som ble reddet av Reina. Han hadde òg markeringsvikt da Liam Ridgewell fikk avslutte fra  4 meter etter en corner i første omgang.

Samlet for hele laget var altså 84% vellykkede pasninger, noe som er 3% over gjennomsnittet for sesongen. En grei pasningskamp.

Liverpool’s pasninger i den offensive tredjedelen, mye av oppspillene fra den defensive tredjedelen er merket røde, altså feilpasninger.

Til slutt noen trivia og fakta i Opta-stil:

8 – Andy Carroll skapte 8 målsjanser for sine lagkamerater i dag, det er mer enn noen annen Liverpool-spiller i en enkeltkamp denne sesongen. Trussel.

45 – Det gikk akkurat 45 år. West Bromwich vant deres siste kamp på Anfield for 45 år siden, på denne dag 22. April. Tafatt.

5 – Liverpool har bare 5 seiere på Anfield denne sesongen, selv i nedrykkssesongen 53-54 vant vi flere [7]. Elendig.

30 – Liverpool har 30 stolpetreff hittil denne sesongen etter dagens to stolpetreff, det er 9 mer enn noe annet lag i Premier League. Uheldige?

34 – Anfield har det laveste antallet scorede mål av alle banene i Premier League denne sesongen. Kjedelig.

Om du ønsker flere slik facts og statistikker anbefaler vi deg å følge denne twitter-siden: OptaNorLFC