Kan kutte Tottenhams forsprang

Med seier på White Hart Lane i morgen vil Liverpool kun være poenget bak Tottenham. Det mener Brendan Rodgers er en realistisk målsetting.

I motsetning til Liverpool investerte Spurs tungt i nye spillere under sommerens transfervindu, i håp om å bygge videre på fjerdeplassen fra i fjor. Liverpool-manager Rodgers insisterer på at suksess kan oppnås også på andre måter.

- Vi ser på en måte å gjøre det på, der vi benytter en annerledes spillestil, og der vi kan utvikle unge spillere og bringe dem inn på førstelaget. Det er aldri lett for en ung spiller. Du ser en del av lagene som har mange skader nå, som er tvunget til å benytte unge spillere, og du ser det kan være vanskelig for dem. For oss har det vært slik at vi har blitt tvunget til å benytte unge spillere i store deler av sesongen, men vi har stått på videre, og de unge spillerne har kommet inn i troppen og gjort det fantastisk, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse på Melwood i dag.

- I Liverpool FC ønsker vi alltid å konkurrere om toppspillerne og de største talentene. Dette er en klubb som vil tiltrekke seg slike spillere. Mange spillere ønsker å spille i Champions League, og for at disse skal komme hit må vi nå dit i løpet av de kommende sesongene. Vi vet vi ikke er så langt unna. Vi er veldig nær å spille oss inn i den kampen. Det er bare å studere noen av de tingene som har gått mot oss denne sesongen, når det gjelder annullerte mål. Bare de poengene alene ville ha brakt oss rett inn i kampen om en Champions League-plass. Men vi må bare konsentrere oss om vårt eget spill, og fortsette fremgangen. Vi vet vi har kvalitetene som kreves, fortsatte nord-iren.

- Dersom vi kan vinne på bortebane mot våre rivaler om Champions League-plassene, kan det gi oss selvtillit. Våre prestasjoner på bortebane har blitt bedre og bedre utover i sesongen. Vi vet vi er i stand til å reise til White Hart Lane og vinne, og det er hva vi vil forsøke å gjøre.

- Dette er en stor kamp mot en rival. Tottenham har kjempet om en topp fire-plass de siste sesongene, og har bygd opp en god tropp over fire eller fem år. Det er ikke bare snakk om ett transfervindu, men de har gjort det over seks eller sju transfervinduer, og dermed har de en veldig sterk tropp.

- De mistet selvsagt Modric i sommer, men de har mange andre toppspillere. Det blir en vanskelig kamp, men vi lar oss ikke bryte ned så lett, og kjemper hardt for øyeblikket. Det har vi vist i ligakampene våre. Stabiliteten vår begynner å skinne gjennom nå. Nå gjelder det bare å heve seg ett hakk til og gjøre noen av disse uavgjortkampene om til seire. Da kan vi virkelig begynne å klatre på tabellen.

Rodgers har benyttet Jose Enrique i en mer offensiv rolle de siste ukene, noe han mener passer alle parter bedre.

- Jeg synes han har vært glimrende, og det skal han ha honnør for. Vi snakket sammen tidlig i sesongen om hvordan han måtte forsøke å utvikle og forbedre spillet sitt. Det er interessant å se hvordan han har blitt en virkelig trussel når han går fremover med sin fart og sin styrke. I de tre siste kampene har vi sett at han har vært veldig ivrig etter å score mål.

- Men vi har også fått sett prov på hans defensive kvaliteter, for han jobber tilbake også. Han har vært et stort pluss for oss, og det er flott å se dette etter at han har jobbet så hardt. Det har ikke vært enkelt for ham, men vi kan se hvordan han ofrer seg for laget. Han har jobbet hver eneste dag, og nå høster han fruktene ute på banen. Jeg er glad på hans vegne, for han er en fin fyr som ønsker å gjøre det bra for denne klubben.

- Jose spilte ving tidlig i karrieren, men han har spilt mest sideback etter at han kom hit til landet. Man kan se at han har mange av de kvalitetene man trenger i en ving. Han er offensivt anlagt, og er sterk og hurtig. Han kan utfordre folk, og han er en trussel når han får ballen dypt inne på motstanderens banehalvdel. Han er komfortabel på vingen, noe som er viktig. Det gir oss noen vi kan stole på i angrep.

Nå håper Rodgers at hele laget skal begynne å score flere mål. Mot Swansea kom man ikke nærmere enn et skudd i tverrliggeren og en annullert scoring.

- Jeg har alltid poengtert at det handler om laget. Alle må bidra. Men det skorter ikke på viljen. Antall avslutninger og skudd på mål har vært høyt i de fleste kampene. Vi må bare bli litt mer presise i avslutningene. Mot Swansea hadde vi ni skudd på mål uten å score, så vi vet hvor skoen trykker. Vi må bare fortsette å jobbe godt, og finne en løsning på problemet. Det er hva vi vil gjøre.