Kuyt vil tilbake blant topp fem

Dirk Kuyt er ikke overrasket over kritikken fra supporterne og mediene. - Vi må heve oss, sier nederlenderen til Liverpool Echo.

- Liverpool bør alltid være blant de fire-fem beste lagene i ligaen. Hvis vi ikke klarer det, vil det oppstå kritikk. Det overrasker meg ikke, sier Kuyt.

Anfield-klubben falt ut av topp fire etter en svak 2009/2010-sesong, og siden har ikke rødtrøyene maktet å kvalifisere seg for Champions League.

- Manchester CIty har etablert seg i toppen de siste årene, og Tottenham gjør det bra for tiden. Men Liverpool bør være blant de fem beste, sier han.

Klubben satte seg mål om å havne blant de fire beste denne sesongen, men totalkollaps i ligaen etter nyttår har gjort målsettingen uoppnåelig.

- Vi forventer mer fra oss selv. Det er mye som må forbedres, men vi er et godt lag. Vi må prøve å se fremover.

Kuyt bortforklarer ikke hjemmetapet for Wigan forrige helg, og lysluggen kan heller ikke forklare 2-3-nederlaget for QPR forrige uke.

- Mot Wigan presterte vi bare ikke godt nok. Det var for mange spillere som ikke presterte så godt som de kan. I bortekampen mot QPR cruiset vi på 2-0 - og vi burde ha scoret mange flere mål. Jeg vet fortsatt ikke hva som skjedde, men ingen er fornøyde med det som har skjedd i de to siste kampene.

31-åringen synes også uflaks og marginer imot har spilt en rolle denne sesongen, og Kuyt trekker frem hjemmekampen mot Arsenal tidligere i mars.

- Vi har vært uheldige i enkelte kamper. Vi har spilt bra mot gode lag, og mot Arsenal var vi veldig uheldige. Det er imidlertid mot de svakere lagene vi burde ha tatt flere poeng, sier Liverpool-spissen.

I morgen reiser Liverpool til St. James' Park for å møte Newcastle, og Kuyt understreker viktigheten av å avslutte Premier League-sesongen med stil.

- Vi må forsøke å finne ligaformen og ta noen seiere på rad. Det vil hjelpe oss inn mot cupfinalen. Mot Newcastle må vi vise at vi er i stand til å spille god fotball og vinne, og det mot et lag som er over oss på tabellen.

Det blir ingen enkel oppgave. Newcastle ligger åtte poeng foran Liverpool, og skjærene har kun tapt to kamper på eget gress denne sesongen.

- Newcastle har hatt en stor sesong. De har gjort det bra, og har allerede tatt mange poeng. Det skal de ha kreditt for, men vi konsentrere oss om oss selv. Jeg synes fortsatt at vi er et bedre lag enn dem, og vi må forsikre oss om at vi tar tre poeng på søndag, sier Dirk Kuyt til Liverpool Echo.