LFC bekrefter at de ønsker å bli på Anfield

Som forventet bekreftet Liverpool FC under en pressekonferanse på rådhuset i Liverpool i dag at klubben ønsker å bli værende på Anfield. Klubben skrinlegger dermed planene om å bygge nytt stadion.

Ian Ayre sa at en endelig avgjørelse avhenger av to hovedfaktorer. For det første må klubben ha støtte av beboerne i området og lokalsamfunnet. For det andre må man komme i mål med det som Ayre beskrev som et «komplekst planleggingsarbeid».

- Dagens avgjørelse representerer et langt skritt i riktig retning for Anfield-området. Alle i fotballklubben skjønner betydningen av dagens avgjørelse, uttalte Ayre.

- Det hersker ikke tvil om at Anfield er klubbens åndelige hjem, og vi har hele tiden foretrukket å bli på Anfield. Dette er første steg på veien. Det er et betydelig skritt i riktig retning. Spørsmål om kapasitet og kostnader får vi ta senere, når vi vet dette sikkert. Vi har fortsatt en lang vei å gå, fortsatte han.

Under pressekonferansen avslørte Liverpools borgermester, Joe Anderson, at han nylig kom tilbake fra USA, der han har hatt samtaler med John Henry om Anfield.

I panelet under dagens pressekonferanse satt foruten Anderson og Ayre, også Mark Kitts og Ged Fitzgerald fra bystyret og Kathy Cowell fra «Your Housing».

Anderson påpekte at kommunen har hatt et godt, åpent og ærlig samarbeid med Liverpool FC, og at man har hatt tid til å vurdere alternativene nøye.

- Det nordlige Liverpool og Anfield har vært neglisjert i svært lang tid, og bystyret har hatt store bekymringer for området de siste 12 årene. Liverpool FC er en viktig del av dette området, og vil fortsette å være det. Dette er en veldig spennende mulighet til å utvikle hele det nordlige Liverpool, sa Anderson.

Det er nå satt ned en utviklingskomité som skal følge opp saken. Denne består av bystyreleder Anderson, Tom Werner fra LFC, Kathy Cowell fra «Your Housing» og lokale beboere. Bystyret ønsker å være sikre på at de har de lokale beboerne med på laget i disse planene, og en undersøkelse viser at 75% av disse er for planene som nå legges frem.

Det vil nå legges frem en planleggingssøknad neste sommer, noe som ser ut til å bli neste nøkkeldato.

- Det er land vi må skaffe oss, men vi kan ikke bare anta at folk vil la oss ta over eiendommene deres uten en skikkelig prosess. Dette vil ta tid, men vi er på riktig vei. Vi skal behandle våre naboer med respekt, lovet Ian Ayre.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.