LFCSCSB økte mest!

Oversikten til Supporterunionen for Britisk Fotball viser at Supporterklubben økte med flest medlemmer av de nesten 50 klubbene tilsluttet Unionen. – Dette er svært sterke tall i en sesong vi blir nr. 8 i ligaen, sier daglig leder Tore Hansen.

I forbindelse med utgivelsen av Håndboken til Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) offentliggjorde de også medlemstallene til de tilsluttede klubbene. Medlemstalloversikten er ajourført per 31. mai og viser følgende tall for de 10 supporterklubbene med flest medlemmer (endring i parantes):

1. Manchester Utd -  44444 (+924)
2. Liverpool FC - 37598 (+1356)
3. Arsenal - 5972 (-267)
4. Leeds Utd - 4126 (-42)
5. Tottenham – 3343 (-211)
6. Chelsea – 1567 (-169)
7. Manchester City – 1567 (+173)
8. West Ham – 742 (+9)
9. Everton – 600 (-82)
10. Stoke – 569 (+109)

Det er til sammen 105590 medlemmer tilsluttet Unionen fordelt på 48 medlemsklubber.

- Vi i supporterklubben er naturligvis veldig godt fornøyde med disse tallene på bakgrunn av hvordan sesongen endte. 8. plassen i ligaen er tangering av dårligste plassering siden vi siste rykket opp i toppdivisjonen, tidlig på 60-tallet sier daglig leder Tore Hansen.

Hva er da forklaringen på det gode medlemstallet?
- Jeg tror det er en kombinasjon av flere ting, forklarer Tore. – Det viser naturligvis hvor sterkt «merkenavnet» til LFC fortsatt er, selv i dårlige tider. Vi ser at mange er flinke til å rekruttere de yngre i familien, slik at det sterke grunnfjellet fra 1970 og 80-tallet består. Det er utvilsomt også mye stolthet og ekte lojalitet i rekkene, samtidig som mange naturligvis også er fornøyd med de tilbudene Supporterklubben har.

Hva skal til for å ta igjen United på toppen av medlemstall statistikken?
- United driver også veldig bra og har en sterk base. Likevel er dette ikke umulig hvis vi raskt skulle komme tilbake og kjempe om det meste igjen. Spesielt i ligaen. Realistisk sett må vi nok ha et lite sportslig løft for å bli størst igjen. Såpass ærlig tror jeg vi skal være. Det holder ikke med 6. og 8. plasser i mange år fremover hvis vi skal gå forbi United. Vi må raskest mulig tilbake i topp fire og spille regelmessig i Champions League igjen. Samtidig må vi fortsette å utvikle Supporterklubben. I begynnelsen av denne måneden lanserte vi Digitalt medlemskap og Juniorklubben. Dette har blitt veldig godt mottatt og ble gjort for å tilpasse behov vi har sett etterlyst i medlemsundersøkelser. På det neste året vil innføringen av to nye medlemskap forhåpentligvis slå positivt ut på medlemstallet. Men vi håper mest av alt på at laget til Brendan Rodgers vil vise muskler allerede fra august.

Hansen peker på en liten skjevhet i statistikken. United har flere tusen utenlandske medlemmer. Mens LFC har egne brancher i Sverige og Danmark, har ikke United det. Alle er organisert i den «norske» klubben. Målt i antall norske medlemmer er derfor ikke forskjellen veldig stor.

Ikke medlem av supporterklubben – klikk her for å melde deg inn.