Liverpool anker ikke Suarez-dommen

Liverpool har bestemt seg for ikke å anke straffen til Luis Suarez, og Suarez begynner å sone fra og med i kveld. Han spiller derfor ikke mot Manchester City.

Liverpool FC har lagt ut en melding på sine nettsider om at de ikke anker straffen til Luis Suarez.

Liverpool FC kommer med følgende reaksjon på begrunnelsen for dommen:

«Vi mener at fotballforbundet og disiplinærpanelet har konstruert en svært subjektiv sak mot Luis Suarez, basert på beskyldninger uten substans.

Fotballforbundet og panelet valgte metodisk og ensidig å akseptere argumentasjon som ledet til at Mr Suarez «sannsynligvis» var skyldig, samtidig som de fullstendig så bort fra vitnemål som gikk i mot disse antagelsene.

Mr. Evra ble ansett å være troverdig trass i at han selv innrømte at han brukte fornærmende og truende ord mot Luis. Han innrømmet også at han misforstod betydningen av ordet som ble brukt.

Faktum i saken er at man kom med en beskyldning, og det kom en respons, og det var video-opptak av kampen. Resten av faktene kom fra vitnemål fra folk som ikke kunne underbygge beskyldningene fra Mr Evra.

Ved å legge frem sine konklusjoner til offentligheten gjennom en åpenbart subjektiv rapport på 115 sider, har FA-panelet skadet ryktet til en av Premier Leagues beste spillere, og bestemt at han skal straffes og utestenges fra kanskje så mye som en fjerdedel av sesongen. Saken har gitt en mal på hvordan en klubbs rival kan påføre en toppspiller en betydelig suspensjon uten basis i annet enn anklager.

Uansett, saken handler om viktigere temaer enn at Luis Suarez har blitt behandlet fair eller ei av fotballforbundet i denne saken. Det er viktige poenger vi ønsker å trekke frem i dag, som overskygger det som har skjedd de siste par månedene.

Temaet rasisme innen sport, og andre næringer, er en veldig dårlig historie. Alt for ofte, i alt for mange land, har rasisme og diskriminering blitt dekt over og ignorert.

I USA, hjemlandet til Liverpools eiere, var det en skammelig diskriminering som hindret fargede idrettsutøvere fra å konkurrere på høyeste nivå i flere tiår.

Engelsk fotball har ledet an med å ønske alle nasjonaliteter og raser velkommen til Premier League og divisjonene under, og Liverpool FC har selv ledet an med å ta avstand fra rasisme og for å få til inkludering. Luis Suarez-saken må få en ende, for at Premier League, fotballforbundet og klubben skal fortsette fremgangene som har vært gjort og som vi vil fortsette å gjøre på dette feltet. Vi ønsker ikke å risikere at noen skal få den oppfatning at vi ikke tar disse temaene på alvor.

Liverpool FC har støttet Luis Suarez fordi vi er overbevist om at Luis den dagen – og alle andre dager – ikke opptrådte rasistisk. Hans handlinger både på og utenfor banen, sammen med hans lagkamerater, har demonstrert at han synes at alle idrettsfolk kan utøve idretten sin sammen, og at hudfarge er irrelevant i den sammenheng.

Dersom vi fortsetter kampen for rettferdighet i denne spesielle saken ut over i dag, vil det bare skygge over at klubben helhjertet støtter fotballforbundet, Football League og Premier League for å få slutt på alle former for rasisme i engelsk fotball.

Det er på tide å legge Luis Suarez-saken død for oss alle, og bevege oss fremover, og jobbe sammen for å få slutt på alle former for rasisme både innen og utenfor sport.

Derfor kommer vi ikke til å anke straffen på åtte kampers karantene for Luis Suarez." 

Luis Suarez har også kommet med en uttalelse.

Han har følgende kommentar:

«Først ønsker jeg å takke alle for all hjelp og støtte jeg har mottatt i de siste få ukene.

Jeg ønsker å takke min familie, mine venner og alle i LFC (staben, manageren, trenerstaben, direktørene, mine lagkamerater og alle som jobber i denne flotte klubben til daglig) og en spesiell takk til fansen som har sørget for at jeg aldri har følt meg dolket i ryggen et eneste sekund. I løpet av disse dagene har jeg forstått mer enn noen gang hva «You'll Never Walk Alone» betyr.

Som så mange av dere ble jeg født inn i en ydmyk familie, i et arbeiderklasse-nabolag, i et lite land. I oppveksten ble jeg oppdratt til å lære hva respekt, manerer og offer betyr. Takket være min familie lærte jeg de verdiene som gjorde meg til den personen jeg er nå. Verdier som jeg tok med meg til min første klubb hvor jeg startet min karriere, videre til Holland og Europa. Aldri, jeg gjentar, aldri, har jeg hatt noe problem med rasisme i forhold til lagkamerater eller individuelle personer av en annen rase eller hudfarge enn min. Aldri.

Jeg er fortvilet og oppbrakt over ting som har blitt sagt om meg de siste ukene, ting som har vært langt fra sannheten. Men først og fremst er jeg fortvilet over at jeg føler meg så maktesløs over å bli beskyldt for noe som jeg ikke gjorde. Noe som jeg aldri har gjort, og aldri kommer til å gjøre.

I mitt land er «negro» et vanlig brukt ord, et ord som ikke er respektløst, og i enda mindre grad er et rasistisk ord. Basert på dette, alt som har vært sagt så langt i denne saken er ren løgn.

Jeg vil resignert sone karantenen, som en som ikke har gjort noe galt og som er svært oppbrakt over det som har skjedd. Jeg synes synd i fansen og mine lagkamerater, som jeg ikke kan hjelpe den kommende måneden. Det blir en svært vanskelig periode for meg.

Det eneste jeg ønsker akkurat nå er å kunne løpe ut på Anfield igjen, og gjøre det jeg liker aller best, nemlig å spille fotball.

Takk skal dere ha.

YNWA»

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.