Liverpool håper å tjene £300M

Daglig leder i LFC, Ian Ayre, sier at man kan komme til å doble inntektene fra sponsoravtalen med Warrior, hvor man er garantert £150M over seks år fra trøye og utstyrsponsoren.

Ifølge The Times har Liverpool fått til en unik avtale med Warrior som gjør at klubben har kontroll over salget av alle egne produkter, men unntak av draktsalget. Under den nåværende avtalen med Adidas var Liverpool hindret fra å åpne klubb-butikker utenfor Storbritannia og hadde også andre restriksjoner i forhold til merkevarer.

- Våre forretninger er delt i to, forklarer Ian Ayre. – Vi har det vi kaller for drakten, som er merkevaren og hva spillerne benytter, og som hva avtalen med Warriors dekker.

- I vår gjeldende avtale har det vært restriksjoner på andre produkter av vår detaljhandel. I vår nye avtale har vi fullstendig kontroll på dette. Vi vil fortsatt arbeide med Warrior, men vi vil ha langt større muligheter selv. Den delen av forretningene representer 50 prosent av det vi tjener.

- Den nye avtalen representerer halvparten av hva vi får inn, slik at det gir oss muligheten til å skaffe oss lignende inntekter selv og det er noe som er oppmuntrende for oss.

- Vi har arbeidet hardt for å snakke med alle de store innen sportstøy og vi har vinnere og tapere, fortsetter Ayre med sideblikk på at Adidas bl.a. har hevdet at de ikke mente Liverpool presterte godt nok sportslig til å forsvare sine forlangende.

- Noen er veldig skuffet i dag og noen er veldig glade. Vi er veldig glade og Warrior er veldig glade, og det er hva det dreier seg om. Det handler om at Liverpool Football Club finner sine beste samarbeidspartnere som er mulig å få tak i, som kan gi inntekter slik at vi kan konkurrere på og utenfor banen.

- På et tidspunkt hvor vi snakker om «financial fair play», hvor en skal leve av hva man skaper, er slike typer avtaler helt avgjørende. Vi har alltid sagt at vi vil drive denne klubben på en fornuftig og skikkelig måte og slike kontrakter er med og støtter opp om mulighetene for å kunne investere i laget.