Liverpool styrer sin egen skjebne i NextGen

Dersom Liverpool vinner sin siste kamp i gruppespillet i NextGen, mot Inter i januar, er man garantert videre til cupspillet.

Det har vært klart en stund at Liverpool vil bli nr. 3 i gruppe 5 i NextGen, siden Inter og Rosenborg har ti poeng og Liverpool nå har seks før hjemmekampen mot italienerne 8. januar. De røde har som kjent tapt alle sine tre bortekamper mot Inter, RBK og Borussia Dortmund, og vunnet hjemme mot nordmennene og tyskerne.

Hvis Liverpool vinner siste kamp mot Inter og får ni poeng, vil man være garantert å gå videre som en av de fire beste treerne. Slik det står i dag kan man også teoretisk avansere både ved uavgjort og tap, men det vil avhenge av andre resultat.

Dersom det ikke blir noen utsettelser er Liverpool v Inter den siste kampen på terminlisten, slik at elevene til Alex Ingelthorpe vil vite nøyaktig hva som skal til. Ikke minst kampen Tottenham v Anderlecht, som spilles førstkommende torsdag, er viktig i så måte. Dersom Anderlecht taper i London vil Liverpool gå videre om man ikke får et større nederlag enn belgierne i siste kamp.